Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Mayıs ayında lapa lapa kar sürprizi: Kars’ta bahar değil kış yaşanıyor

Mayıs ayında lapa lapa kar sürprizi: Kars’ta bahar değil kış yaşanıyor

Türkiye’nin birçok noktasında baharın tüm renkleri yaşanırken, Kars’tan gelen görüntüler şaşkınlık yarattı. Özellikle 2200 rakımlı Boğatepe mevkii, Mayıs ayının ortasına gelinmesine rağmen kış mevsiminin en sert günlerini aratmayan manzaralara sahne oluyor.

Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çiçek açması beklenen meralar, mevsim normallerinin dışındaki yağışla birlikte yeniden beyaz örtüye teslim oldu.

Türkiye’nin birçok noktasında baharın tüm renkleri yaşanırken, Kars’tan gelen görüntüler şaşkınlık yarattı. Özellikle 2200 rakımlı Boğatepe mevkii, Mayıs ayının ortasına gelinmesine rağmen kış mevsiminin en sert günlerini aratmayan manzaralara sahne oluyor. Bölgede etkili olan kar yağışı, kar kalınlığının yarım metreyi bulmasına neden oldu.

Zirvede beyaz esaret

Kars-Göle karayolu güzergahında bulunan yüksek yaylalar ve tarım arazileri, havadan çekilen görüntülerde tamamen kar altında kaldı. Dron ile kaydedilen karelerde, yayla evlerinin çatılarına kadar karla kaplandığı ve yeşermesi beklenen geniş meraların beyaz bir örtüyle örtüldüğü net bir şekilde görülüyor.

Doğa tutkunları için görsel şölen

Bölge sakinlerinden Vedat Demirel, yaşadıkları durumu "Takvimler baharı gösterse de biz burada hala kışı yaşıyoruz" sözleriyle özetledi. Ulaşımda ve günlük yaşamda zorluklar yaratan bu beklenmedik yağış, aynı zamanda ortaya çıkardığı eşsiz manzaralarla fotoğraf tutkunlarının da rotasını Kars’a çevirmesine neden oldu. Sert iklim koşullarının hüküm sürdüğü bölgede, doğanın bu sıra dışı değişimi kışın bölgedeki etkisinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.