İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Milli Atletlerin Evini Soyan Hırsızlar Kaçamadı! DNA Analiziyle Yakalandılar, 15 Yıl Hapis Talebi

Milli Atletlerin Evini Soyan Hırsızlar Kaçamadı! DNA Analiziyle Yakalandılar, 15 Yıl Hapis Talebi

Türkiye’nin başarılı milli atletleri Sema Aydemir, Dilek Esmer ve Meliz Redif’in evine giren hırsızlar, sporculara ait ziynet eşyaları, nakit para, kredi kartları ve lüks araçlarını çalarak kaçmıştı. Olay sonrası yakalanan şüpheliler suçlamaları reddederken, DNA analizi gerçeği ortaya çıkardı.

Türkiye’nin başarılı milli atletleri Sema Aydemir, Dilek Esmer ve Meliz Redif’in evine giren hırsızlar, sporculara ait ziynet eşyaları, nakit para, kredi kartları ve lüks araçlarını çalarak kaçmıştı. Olay sonrası yakalanan şüpheliler suçlamaları reddederken, DNA analizi gerçeği ortaya çıkardı.

Milli Atletler Hırsızlık Şokuyla Sarsıldı!

2018 yılında Beyoğlu’nda aynı evde yaşayan üç milli atlet, gece saatlerinde evlerine giren hırsızlarla büyük bir şok yaşadı. Sporcuların maddi değeri yüksek ziynet eşyaları, nakit paraları ve kredi kartları çalınırken, lüks araçları da hırsızlar tarafından kaçırıldı.

Gece yarısı uyanarak hırsızı fark eden Sema Aydemir, zanlıyı kovalamaya çalışsa da hırsız olay yerinden kaçmayı başardı. Üç sporcu, yaşanan olay sonrası hemen polise başvurarak hırsızlardan şikayetçi oldu.

Hırsızlar Sahte Plakayla Yakalandı Ama Suçlamaları Reddetti

Olayla ilgili yapılan soruşturma kapsamında polis ekipleri, çalınan araçlardan birini sahte plaka ile tespit ederek iki şüpheliyi gözaltına aldı. Ancak yakalanan Hakan Ö. ve Cenap A., haklarındaki suçlamaları reddederek hırsızlık yapmadıklarını iddia etti.

Yetkililer, şüpheliler üzerindeki delil yetersizliği nedeniyle kesin bir kanıt arayışına girdi ve detaylı bir inceleme başlattı.

DNA Testi Gerçeği Ortaya Çıkardı!

Araç üzerinde yapılan kriminal inceleme sonucunda, hırsızlık iddialarını reddeden zanlıların DNA’ları çalınan aracın içinde bulundu.

Bu gelişme üzerine, daha önce suçlamaları reddeden Hakan Ö. ve Cenap A.’nın hırsızlık olayına karıştıkları kesinleşti. DNA analizinin ardından haklarında ‘nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme’ ve ‘bina içinde hırsızlık’ suçlarından dava açıldı.

Hırsızlara 15 Yıl Hapis Cezası Talebi!

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, iki zanlı hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkemeye sunulan dosyada, hırsızların evden çıkardıkları değerli eşyalar ve araçlarla ilgili tüm detaylar yer aldı.

Milli atletlerin büyük bir mağduriyet yaşadığı olay, hırsızların adalet önünde hesap verecek olmasıyla sonuçlanırken, DNA analizi suçluların yakalanmasında kritik bir delil olarak öne çıktı.

Olayın yankıları sürerken, spor camiası suçluların en ağır cezayı alması gerektiğini vurguluyor. Şimdi gözler, mahkemenin vereceği nihai karara çevrildi.