Baharın gelmesini bekleyen Bayburt'ta hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte yüksek rakımlı köylerde kar sürprizi yaşandı, ulaşımda aksama olmaması için ekipler harekete geçti.
Baharın müjdecisi olarak kabul edilen nisan ayında, Bayburt'un Demirözü ve Aydıntepe ilçeleri beklenmedik bir hava muhalefetiyle karşılaştı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına gerilemesiyle kent merkezinde sağanak geçişleri yaşanırken, yüksek rakımlı bölgeler yeniden kış mevsimine döndü.
Köy yollarında kar mesaisi
Bölgedeki yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, bazı noktalarda 15 santimetreyi bulan bir örtü oluşturdu. Yoğun sisin de görüş mesafesini düşürdüğü kırsal bölgelerde, ulaşımın aksamaması adına yerel ekipler tarafından önleyici çalışmalar başlatıldı. Kavaklı köyü sakinlerinden Yaşar Akbulut, nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen sabah saatlerinde karşılaştıkları kar manzarasının şaşkınlığını yaşadıklarını ifade etti.
Meteorolojiden kritik uyarılar geldi
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde yağışlı havanın etkisini sürdüreceğini duyurdu. Yapılan son değerlendirmelere göre, günün ilerleyen saatlerinde şiddetini artırması beklenen yağışlar için vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu. Özellikle eğimli ve dik yamaçlarda bulunan yerleşim yerleri için çığ riski vurgulanırken, sel, su baskını, buzlanma ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yetkililer, sürücülerin ve bölge halkının yaşanabilecek ani hava değişimlerine karşı tedbirli olmalarını istedi.