Antalya’da geçirdiği günlerde İslamiyet’e ilgi duymaya başlayan Ukraynalı yoga eğitmeni Lena Komanenkova, yaşadığı manevi arayışın ardından Müslümanlığı seçerek Meryem ismini aldı.
Ukrayna’dan Türkiye’ye uzanan yaşam yolculuğunda kalbinin sesini dinleyen 42 yaşındaki Lena Komanenkova, Antalya İl Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida merasimiyle İslamiyet’e adım attı. Şehzade Korkut Camii’nde gerçekleşen törende, Kelime-i Şehadet getirerek yeni bir hayata başlayan Komanenkova, bu süreci "kalbine doğan bir ışık" olarak tanımlıyor.
Kaderin camiye götürdüğü anlar
Komanenkova’nın İslamiyet’e yönelişindeki kırılma noktası, oğlu Emir’in henüz bir yaşındayken bebek arabasından düşmesiyle yaşandı. O an yaşadığı korku ve çaresizliğin kendisini bir camiye yönlendirdiğini belirten Komanenkova, "O olaydan sonra içime sadece camiye girme isteği doğdu. İslamiyet’i tanımak, o huzuru hissetmek istedim" ifadelerini kullandı. Antalya’da tanıştığı arkadaşlarının desteğiyle bu merakı derinleşen eğitmen, kısa sürede İslam’ın öğretilerine karşı büyük bir yakınlık hissettiğini dile getirdi.
Yoga yerine manevi huzur
Daha önce profesyonel olarak yoga eğitmenliği yapan Komanenkova, Müslüman olduktan sonra hayatındaki önceliklerin tamamen değiştiğini vurguladı. Artık yogaya ihtiyaç duymadığını belirten Komanenkova, "Rabbimin ibadeti bana yetiyor. Kendimi eskisinden çok daha sakin ve huzurlu hissediyorum" dedi. Mesleki hayatına online jimnastik dersleri vererek devam eden Komanenkova, manevi dünyasındaki bu değişimin günlük yaşamına da büyük bir dinginlik kattığını ifade etti.
Türkiye’ye yerleşme hayali
Henüz oğlu doğmadan önce ona "Emir" ismini verecek kadar Türkiye ve İslam kültürüyle bağ kuran Komanenkova, şu an Ukrayna’da yaşasa da gönlünün Türkiye’de olduğunu gizlemiyor. Müslüman olma sürecinde annesinin de kendisine büyük saygı duyduğunu ve hatta birlikte camiye geldiklerini anlatan Komanenkova, en büyük dileğinin ilerleyen dönemlerde Türkiye’ye yerleşmek olduğunu belirtti.
Tören sonunda Antalya İl Müftü Vekili Talat Özmet, Komanenkova’yı tebrik ederek kendisine ihtida belgesini ve Ukraynaca mealli bir Kur’an-ı Kerim hediye etti.