İzmit’te ortaokul öğrencileri, haftalar süren disiplinli çalışmalarını muazzam bir görsel şölene dönüştürerek izleyenleri kendine hayran bıraktı.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu, alışılmışın dışında bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Okulun 6, 7 ve 8’inci sınıflarında eğitim gören 537 öğrenci, Müzik Öğretmeni Meral Erbil’in öncülüğünde bir araya gelerek dev bir kaşık oyunu koreografisi hazırladı. Uzun süren provaların ardından okul bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, "Erik Dalı Gevrektir" türküsünün ritmiyle eş zamanlı hareket ederek izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Okul bahçesini şenlik alanına çevirdiler
Öğrencilerin sergilediği yüksek enerji ve kusursuz uyum, alanı dolduran veliler ve öğretmenler tarafından büyük bir beğeniyle takip edildi. Adeta bir festival atmosferinin yaşandığı etkinlikte, yüzlerce öğrencinin aynı anda kaşık vurarak sergilediği performans, geleneksel oyun havalarının ne kadar coşkulu icra edilebileceğini bir kez daha kanıtladı. İzleyiciler, öğrencilerin bu özverili çalışmasını uzun süre alkışladı.
Sosyal gelişimin önemi vurgulandı
Etkinliğin ardından bir değerlendirmede bulunan İzmit Atatürk Ortaokulu Müdürü Ali İlengiz, eğitimin yalnızca sınıf içindeki akademik başarılardan ibaret olmadığını vurguladı. Öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımının, onların özgüven ve kişisel gelişim süreçlerinde kilit rol oynadığını ifade eden İlengiz, organizasyonun başarıyla tamamlanmasında emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve çocuklarını yalnız bırakmayan velilere teşekkürlerini iletti.