İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Ordu’da kar seferberliği! 134 mahalle yolu kısa sürede açıldı

Ordu’da kar seferberliği! 134 mahalle yolu kısa sürede açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı sonrası 134 mahalle yolunu açtı, 15 hasta ve 7 cenazeye müdahale ederek kış şartlarında mağduriyet yaşanmasını önledi.

KAYNAK: İHA

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışı sonrası vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkânlarını seferber etti. Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun ili olan Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen yoğun çalışmalarla 134 mahalle yolu ulaşıma açıldı, 15 hasta ve 7 cenazeye zamanında müdahale edildi.

Geçmiş yıllarda karla mücadelede ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna kattığı yeni iş makineleriyle bu alandaki gücünü daha da artırdı. Toplam 26 bin 378 kilometrelik yol ağında, salı günü sabah saatlerinden itibaren özellikle yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışıyla birlikte ekipler hızlıca sahaya indi.

Ulaşımda aksama yaşanmadı, tedbirler artırıldı

Akkuş, Kabadüz, Gürgentepe, Gölköy ve Mesudiye başta olmak üzere yüksek kesimli mahallelerde kar küreme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, kapalı yol bırakmamak için yoğun mesai yaptı. Yapılan planlı ve koordineli çalışmalar sayesinde ulaşımda herhangi bir mağduriyet yaşanmadı. Olası olumsuzluklara karşı tüm tedbirlerin alındığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, özellikle hasta ve cenaze hizmetlerine öncelik verildiğini vurguladı. Vatandaşlara da kar yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrı yapıldı.