Anadolu Üniversitesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, minik öğrencilerin renkli gösterileri ve rektörlük makamını devraldıkları neşeli anlarla kutlandı.
Anadolu Üniversitesi kampüsü, 23 Nisan coşkusunu zirveye taşıyan özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Engelliler Araştırma Enstitüsü öğrencileri, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve rengarenk balonlarla kampüs içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Rektörlük binası önünde toplanan çocuklar, hazırladıkları şarkılarla bayramın neşesini tüm üniversiteye yaydı.
Rektörlük makamında renkli anlar
Etkinlik kapsamında Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Erdemir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Bostancı ve Genel Sekreter Ecevit Öksüz, çocukları kapıda karşılayarak bayramlarını kutladı. Miniklere günün anısına çeşitli hediyeler takdim eden yönetim ekibi, ardından koltuklarını çocuklara bıraktı. Rektörlük makamına oturan minik öğrenciler, kendi dünyalarından 23 Nisan mesajları vererek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Geleceğin emanetçileri üniversitede
Çocukları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, miniklerin geleceğin en değerli emanetleri olduğunun altını çizdi. Üniversite yönetimi olarak çocukların gelişimine destek veren her türlü projeye büyük önem verdiklerini ifade eden Adıgüzel, bu tür buluşmaların kurum kültürü ve çocukların sosyal gelişimi açısından çok kıymetli olduğunu vurguladı.
Hayallerini rektörle paylaştılar
Ziyaret sırasında öğrenciler adına söz alan Durulay İncedere ve Meriç Keçili, Rektör Adıgüzel ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Moda tasarımcısı olma hayali kuran İncedere, tüm dünya çocukları için barış ve mutluluk dolu bir gelecek dilerken; itfaiyeci olmayı hedefleyen Keçili ise arkadaşları adına tüm çocukların bayramını kutladı. Günün devamında ise Engelliler Araştırma Enstitüsü öğrencileri, Senato Odasında Rektör Adıgüzel ile bir araya gelerek bayram sevincini paylaştı.