İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Rus turistlerin yeni durağı Uludağ

Rus turistlerin yeni durağı Uludağ

Kayakseverlerin ‘beyaz cennet’ olarak tanımladığı, kış turizminin önemli merkezlerinden olan ve 15 Aralıkta sezonun açılacağı Uludağ’da hazırlıklar tamamlandı. Sezonda konaklama ücretleri, özellikle yılbaşı ve sömestr tatillerinde 9 bin liraya kadar çıkıyor.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, sezon hazırlıkları tamamlandı. 15 Aralıkta sezonun açılacağı Uludağ'a, Ukrayna savaşı nedeniyle vize problemi yaşayan Rus turistlerden ise rağbet arttı.


 YILBAŞINDA FİYATLAR İKİ KATINA ÇIKIYOR

Yılbaşı için 2 günlük hazırlanan paket programda 2 kişilik odanın gecelik 17 bin 200 TL’den müşteri beklediği Uludağ’a, çoğunlukla Orta Doğu ülkelerinden ilgi oluyor. Bu sezonun iyi geçeceğini düşündüklerini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, “Uludağ hem ülkemizde hem de dünyada önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Oteller, acenteler, rehberler olarak biz de hazırlıklarımızı tamamladık. Kar da yağmaya başladı. Bu sene yabancı misafir olarak, ağırlıklı olarak Rus ve Arap turistleri bekliyoruz. Yapılan tanıtım çalışmalarından sonra Uludağ’a yeni ülkelerden de gelenler olmaya başladı. Örneğin Avrupa’dan, Polonya’dan rezervasyonlar almaya başladık. Bu dönem kış turizminin iyi geçeceğine inanıyoruz” dedi.


SAVAŞ NEDENİYLE RUSLARIN TERCİHİ TÜRKİYE OLDU

Ukrayna savaşı nedeniyle Rus turistlerin vize problemi yaşadığını belirten Saraçoğlu, bunun Türkiye turizmine yansımasının ise olumlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Savaşın Türkiye turizmine olumlu bir yansıması oldu. Şöyle ki; Rusya’dan turistler Avrupa ve dünyanın birçok ülkesine kabul edilmemeye başladı. Vize problemleri yaşanmaya başlandı. Bu nedenle Rus turistlerin kolay ulaşabileceği ülkelerin başında Türkiye geliyor. Rusya ile olan iyi ilişkilerimiz ve coğrafi yakınlık nedeniyle tercihleri, Türkiye oluyor. Türkiye’de konforlu ve kaliteli bir tatil anlayışı var. Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden de talep var. Katarda devam eden Dünya Kupası var. Körfez ülkeleri şu an oraya yönelmiş durumda ancak bu ülkelerde kış mevsimi yaşanmadığı için kış turizmine önem veriyorlar. Uludağ’da Araplar tarafından yoğun talebin olduğunu söyleyebiliriz. Artan maliyetler nedeniyle Uludağ’daki ücretler de arttı. Ancak her bütçeye uygun bir otel olduğunu söyleyebiliriz diye konuştu. (DHA)