Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Samsun’da toplu ulaşımda kadın sürücü sayısı 19’a yükseldi

Samsun’da toplu ulaşımda kadın sürücü sayısı 19’a yükseldi

Samsun'da kadın otobüs şoförlerinin sayısı, 10 yeni sürücünün katılmasıyla 19'a ulaştı ve toplu ulaşım güçlendirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplu ulaşım hizmetlerinde görev yapan kadın otobüs şoförlerinin sayısı 19’a yükseldi. SAMULAŞ A.Ş. ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğinde yürütülen "Kadın Otobüs Şoförü İstihdam Projesi" kapsamında 10 kadın sürücü daha görev başı yaptı.

Yeni kadın sürücüler eğitim aldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden SAMULAŞ A.Ş.’de toplu ulaşım hizmetlerinde görev alacak yeni sürücüler, gerekli mesleki yeterlilik süreçlerini tamamladı. D sınıfı sürücü belgesi ve SRC 2 belgesinin yanı sıra psikoteknik eğitimlerini de tamamlayan adaylar, girdikleri sınavda başarılı olarak istihdam edildi. Göreve başlamadan önce SAMULAŞ A.Ş. teknik personeli tarafından uygulamalı eğitimden geçirilen kadın sürücülere; araç kullanımı, güzergâh bilgisi ve yolcu ilişkileri gibi alanlarda eğitim verildi. Eğitimlerin ardından sürücüler, kent içi toplu ulaşımda görevlerine başladı.

Projeden alınan sonuçlar

Proje ile kadınların iş gücüne katılımının desteklenmesinin yanı sıra Samsun’daki toplu ulaşım hizmetlerinde görev yapan sürücü kadrosunun da güçlendirilmesi amaçlanıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Kadın şoför sayımızı 19’a yükselttik" diyerek projeyi değerlendirdi. Doğan, ayrıca, "Hemşehrilerimizin konforlu ve güvenli ulaşımını öncelerken ulaşımda harcadıkları süreyi de minimuma indirmek istiyoruz" dedi.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİNDE GÖREV YAPAN KADIN OTOBÜS...

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİNDE GÖREV YAPAN KADIN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİN SAYISI 19’A YÜKSELDİ. SAMULAŞ A.Ş. İLE ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI (OKA) İŞ BİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN “KADIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ İSTİHDAM PROJESİ” KAPSAMINDA 10 KADIN SÜRÜCÜ DAHA GÖREV BAŞI YAPTI.