Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Şanlıurfa’da bayram bereketi gölgelenmesin: Ekipler sahaya indi, fırsatçılara geçit yok

Şanlıurfa’da bayram bereketi gölgelenmesin: Ekipler sahaya indi, fırsatçılara geçit yok

Şanlıurfa'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Ticaret İl Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşın bütçesini korumak adına denetimlerini sıklaştırdı.

Kurban Bayramı'nı huzurlu geçirmek isteyen vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçen Şanlıurfa ekipleri, piyasadaki fiyat hareketliliğini ve stokçuluk faaliyetlerini mercek altına aldı.

Şanlıurfa'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Ticaret İl Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşın bütçesini korumak adına denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle bayram alışverişlerinin yoğunlaştığı hal pazarları, marketler ve şehirlerarası otobüs terminalleri, ekiplerin ana odak noktası oldu.

Piyasa düzenini korumak için seferberlik

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın talimatları doğrultusunda bayram süresince piyasa işleyişinin aksamaması için denetimlerin aralıksız süreceği vurgulandı. İl merkezinde zabıta ve hal müdürlüğü ekipleriyle koordineli hareket edilirken, ilçelerde ise kaymakamlıklar denetim süreçlerini yönetiyor.

Neler kontrol ediliyor?

Gerçekleştirilen saha denetimlerinde; ürünlerin fiyat etiketleri, fahiş fiyat uygulamaları, stokçuluk şüphesi taşıyan satıştan kaçınma durumları ve yanıltıcı ilanlar titizlikle inceleniyor. Ayrıca, bayram yoğunluğunun yaşandığı otobüs terminallerinde bilet fiyat tarifeleri ve tüketici haklarına uygunluk denetimleri de büyük bir ciddiyetle yürütülüyor.

Vatandaşlara ihbar çağrısı

Yetkililer, bayram boyunca piyasadaki haksız ticari uygulamaların önüne geçmeyi hedeflediklerini belirterek, tüketicilere önemli bir çağrıda bulundu. Vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları veya fahiş fiyat uygulamalarını ALO 175 hattı, CİMER veya doğrudan Ticaret İl Müdürlüğü üzerinden bildirmeleri durumunda, gerekli yasal işlemlerin vakit kaybetmeden başlatılacağı ifade edildi.