Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Şanlıurfa’da kaçak avcılara geçit yok: Ağlara takılan 51 balık özgürlüğüne kavuştu

Şanlıurfa’da kaçak avcılara geçit yok: Ağlara takılan 51 balık özgürlüğüne kavuştu

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, ekolojik dengenin korunması ve su ürünleri varlığının sürdürülebilirliği adına yürütülen denetimler meyvelerini verdi. Bölgedeki su kaynaklarını hedef alan kaçak avcılık faaliyetlerine karşı harekete geçen ekipler, yasa dışı yöntemlerle avlanan çok sayıda ekipmana el koydu.

Karaköprü’de gerçekleştirilen operasyonda yasa dışı avcılıkta kullanılan 1,4 kilometrelik ağ imha edilirken, kurtarılan onlarca balık yeniden sularla buluşturuldu.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, ekolojik dengenin korunması ve su ürünleri varlığının sürdürülebilirliği adına yürütülen denetimler meyvelerini verdi. Bölgedeki su kaynaklarını hedef alan kaçak avcılık faaliyetlerine karşı harekete geçen ekipler, yasa dışı yöntemlerle avlanan çok sayıda ekipmana el koydu.

Denetimlerde ele geçirilen yasa dışı ekipmanlar

Karaköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Akziyaret Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, kaçak avcıların kullandığı malzemeler tek tek toplandı. Yapılan aramalarda toplam uzunluğu bin 400 metreyi bulan misina ağlar, 3 adet zıpkın ve 2 adet metran ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

Doğal yaşama geri dönüş

Operasyonun en sevindirici anı ise ağlara takılı halde bulunan balıkların kurtarılması oldu. Ekiplerin titiz çalışması sonucu; sazan, yayın, bizir ve küpeli türlerinden oluşan 51 balık, canlı oldukları tespit edilerek zarar görmeden yeniden doğal yaşam alanları olan göle bırakıldı.

Vatandaşlara ihbar çağrısı

Yetkililer, su kaynaklarının korunmasının gelecek nesiller için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Kaçak avcılıkla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirten kurum temsilcileri, bölge halkını da bu konuda daha dikkatli olmaya çağırdı. Vatandaşlardan, yasa dışı faaliyetlerle karşılaştıklarında durumu vakit kaybetmeden ilgili birimlere bildirmeleri istendi.