Gönüllülükle Geçen Bir Hayat
AKUT bünyesinde 18 yaşından bu yana gönüllü olarak görev yapan Tekin Enes Sarıyıldız, yangın bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybetmişti. Topluma faydalı bir birey olmayı hayat amacı haline getiren Sarıyıldız, son sınavlarını da başarıyla geçmesine rağmen, mezuniyet diplomasını göremeden aramızdan ayrıldı.
Diploma Ailesine Teslim Edildi
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, Sarıyıldız ailesini Ankara’nın Keçiören ilçesindeki evlerinde ziyaret etti. Ziyarette Kur’an-ı Kerim okuyan Ünal, şehit öğrencinin diplomasını annesi Reyhan Sarıyıldız’a teslim etti. Rektör Ünal, “Vatana sahip çıkmak uğruna kendi canını feda eden bu evlatların hakkı ödenmez. Ne kadar hayırlı bir evlat yetiştirdiğinizi bugün hep birlikte görüyoruz,” sözleriyle ailenin acısını paylaştı.

“Diploması Onun Yarım Kalan Hayaliydi”
Baba Tekin Sarıyıldız, oğlunun mezuniyet hayalini yıllarca taşıdığını belirterek, “Diplomasını almayı çok istiyordu. Şimdi o hayalini biz tamamlamış olduk,” dedi. Oğlunun istatistik bölümünü bitirdikten sonra veterinerlik eğitimi almak istediğini anlatan Sarıyıldız, “Çok zeki, pırlanta gibi bir çocuktu. O sadece bizim değil, Türkiye’nin ve dünyanın kıymetiydi,” ifadelerini kullandı.
“AKUT, Onun Gerçek Yuvasıydı”
Enes Sarıyıldız’ın AKUT gönüllüsü olarak gösterdiği fedakârlık, ailesi tarafından da her fırsatta vurgulandı. Baba Sarıyıldız, “Allah, benim oğlumu AKUT için yaratmış. AKUT onun ikinci evidi. O kadar benimsemişti, o kadar severdi,” dedi. Yangında hayatını kaybeden tüm gönüllüler ve ormancılar için de “Hepsi çok özel çocuklardı,” sözleriyle konuştu.