Kamu müteahhitlerinin çatı kuruluşu KAMİAD, Ankara’da gerçekleştirdiği genel kurulda mevcut başkan Ali Adıgüzel’i yeniden göreve getirerek istikrarlı büyüme mesajı verdi.
Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD), 16 Mayıs 2026 tarihinde Ankara’da düzenlediği 2. Olağan Genel Kurulu ile sektörün geleceğine yön verecek yeni dönem stratejilerini belirledi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, derneğin geçmiş dönem çalışmaları masaya yatırılırken, önümüzdeki süreçte atılacak adımlar karara bağlandı.
Birlik ve beraberlik vurgusu
Genel kurulda kürsüye gelen Kurucu Genel Başkan Ali Adıgüzel, konuşmasına sektörün geçmişte yaşadığı dağınık yapıya dikkat çekerek başladı. KAMİAD’ın kurulduğu günden bu yana bir meslek örgütü olmanın ötesine geçtiğini belirten Adıgüzel, kamu kurumları nezdinde çözüm üreten, görüşleri dikkate alınan ve sektörün sesi olan bir yapıya dönüştüklerini ifade etti.
Saha ve masa başı uyumu
Adıgüzel, sadece mevzuat ve hakediş sorunlarıyla ilgilenmediklerini, sahada da aktif bir duruş sergilediklerini hatırlattı. 6 Şubat depremlerinin ardından 30 kişilik uzman teknik ekiple Hatay’da yürütülen hasar tespit çalışmalarına değinen Adıgüzel, "Bizler sadece yüklenici değil, devletinin yanında ve onun emrinde görev yapan isimsiz kahramanlarız" diyerek derneğin toplumsal sorumluluk bilincine vurgu yaptı.
Gelecek dönem hedefleri
Yeni dönemde dijitalleşmeye odaklanacaklarını belirten yönetim, mobil uygulama, ihale takip platformu ve hukuki danışmanlık merkezi gibi projelerin hayata geçirileceğini duyurdu. Şubeleşme çalışmalarına hız verileceği ve üniversitelerle iş birliği modellerinin geliştirileceği açıklandı.
Yeni yönetim kurulu belirlendi
Seçimler sonucunda üyelerin tam desteğini alarak güven tazeleyen Ali Adıgüzel başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Kürşad Bozbaş, Baki Tokdaş, Ekrem İbili, H. Görkem Aktan, Hatice Keskin, İhsan Günergök, Mehmet Şahin Güneş, Müjgan Bozyel, Ömer Faruk Korkmaz, Süleyman Seydaoğlu, Yasin Bilmişoğlu, Yaşar Asiltürk, Yunus İçen ve Yunus Özkılıç.
Toplantı sonunda yapılan ortak açıklamada, KAMİAD’ın kamu müteahhitlerinin haklarını savunmaya ve Türkiye’nin kalkınma hedeflerine katkı sunmaya kararlılıkla devam edeceği yinelendi.