İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Seyir halindeyken bayıldı: Otobüsü yolcu durdurdu!

Seyir halindeyken bayıldı: Otobüsü yolcu durdurdu!

İzmit'te bir özel halk otobüsü şoförü seyir halindeyken bayıldı, kontrol kaybedilen otobüs başka araçlara çarptı. Otobüsü durduran yolcu, 15 kilometre sonra müdahale etti. Kaza anları otobüs kamerasında kaydedildi. Yaralanan şoförlerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

MUHABİR: Büşra Bozok Aytek

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde D-100 karayolunda seyir halinde olan bir özel halk otobüsünün şoförü aniden rahatsızlanarak direksiyon başında bayıldı. Bu durumun ardından kontrolsüz bir şekilde ilerleyen otobüs, önce başka bir otobüse ardından da bariyerlere çarparak sürüklendi.

Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Olay, İzmit ilçesinin Serdar Mahallesi D-100 karayolunda gerçekleşti. Şoförün bayılmasının ardından otobüs kontrolden çıkarak önce diğer bir otobüse daha sonra da bariyerlere çarptı. Otobüs kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen bu korkunç anlar, otobüsün hızla ilerleyişini gözler önüne serdi.

Yolcu Müdahale Etti, Otobüs Durduruldu

Şans eseri diğer araçlara çarpmadan ilerleyen otobüs, bir yolcunun cesur müdahalesi sayesinde yaklaşık 1,5 kilometre sonra durdurulabildi. Bu sırada bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edilerek yardım çağrıldı. Kazada yaralanan şoförler ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza Anı Kameralara Yansıdı

Otobüs kamerası, kaza anını detaylı bir şekilde kaydetti. Şoförün rahatsızlanıp bayıldığı anlardan, otobüsün kontrolsüz şekilde ilerleyip diğer araca çarptığı anlara kadar her detay kameralarca kaydedildi. Yolcunun şoförü uyandırmaya çalıştığı ve kontrol etmeye çalıştığı anlar da net bir şekilde görüntülere yansıdı.

Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı açıklamaya göre, şoförlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Kazanın, otobüs şoförünün ani rahatsızlanması sonucu meydana geldiği ve yolcuların büyük bir tehlike atlattığı vurgulandı.