Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı mayıs ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı mayıs ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

Mayıs 2026'da Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, 35 bin 265 yolcuya hizmet sundu.

Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında yer alan Şerafettin Elçi Havalimanı, 2026 yılı mayıs ayında 35 bin 265 yolcuya hizmet vererek önemli bir başarıya imza attı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın mayıs ayına ait uçak, yolcu ve yük istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. İstatistiklere göre, mayıs ayında havalimanında iç hat yolcu trafiği 35 bin 265 olarak gerçekleşti.

Buna ek olarak, mayıs ayında Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 470 uçağa ulaştı. Havalimanının yük trafiği ise toplamda 384 ton olarak kaydedildi.

CİZRE İLE İDİL İLÇELERİ ARASINDA BULUNAN ŞERAFETTİN ELÇİ HAVALİMANI, 2026 YILI MAYIS AYINDA 35 BİN...

CİZRE İLE İDİL İLÇELERİ ARASINDA BULUNAN ŞERAFETTİN ELÇİ HAVALİMANI, 2026 YILI MAYIS AYINDA 35 BİN 265 YOLCUYA HİZMET VERDİ.