Meteorolojinin uyarıları sonrası Süleymanpaşa’da bastıran şiddetli yağış, cadde ve sokakları göle çevirirken sürücülere zor anlar yaşattı.
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi, gece saat 23.15 sularında başlayan ve kısa sürede şiddetini artıran sağanak yağışla sarsıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından bölgeyi etkisi altına alan yağış, gece mesaisinde olan ve dışarıda bulunan vatandaşları hazırlıksız yakaladı.
Sığınacak yer arayışı başladı
Aniden bastıran yağmur nedeniyle sokaklarda yürüyen vatandaşlar, ıslanmamak için dükkan önlerine ve kapalı alanlara akın etti. Yağışın şiddetiyle birlikte kent merkezindeki birçok cadde ve sokakta su birikintileri meydana geldi. Özellikle trafiğin yoğun olduğu arterlerde sürücüler, su birikintileri nedeniyle araçlarını güçlükle hareket ettirebildi. Trafik akışında yer yer aksamalar yaşanırken, sürücüler kontrollü ilerlemek zorunda kaldı.
Hava sıcaklığı 17 dereceye düştü
Yağışla birlikte bölgede hava sıcaklığı 17 dereceye kadar gerilerken, rüzgarın da zaman zaman etkisini artırmasıyla kentte serin bir gece yaşandı. Meteoroloji yetkilileri, yağışlı havanın ilerleyen saatlerde de aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirterek, vatandaşları ani su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bölgedeki olumsuzluklara karşı ekiplerin teyakkuz halindeki bekleyişi sürüyor.