Şehirde etkisini artıran sağanak yağışlar sonrası harekete geçen ekipler, taşkın riskine karşı kritik noktalarda güvenlik çemberi oluşturdu.
Tokat’ta günlerdir süren yağışlı hava, yerel yönetimleri ve ilgili kurumları harekete geçirdi. Özellikle Yeşilırmak çevresinde yaşanabilecek olası bir taşkın veya sel felaketini önlemek adına belediye ekipleri, DSİ ve AFAD ile koordineli bir şekilde çalışma başlattı. Bölgedeki dere yatakları ve köprü çevreleri, risk faktörleri göz önünde bulundurularak sürekli denetim altında tutuluyor.
Ekipler sahada koordineli çalışıyor
Yağışın başladığı ilk saatlerden itibaren sahaya inen ekipler, su baskını ve heyelan riski taşıyan bölgelerde önleyici faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı yürütülen çalışmalarla, altyapı üzerindeki baskı azaltılmaya çalışılıyor. Özellikle zemin çökmesi tehlikesi bulunan alanlarda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
Başkan Yazıcıoğlu’ndan vatandaşlara uyarı
Saha çalışmalarını bizzat yerinde denetleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. Vatandaşların can güvenliğinin her şeyin önünde geldiğini belirten Yazıcıoğlu, şu uyarılarda bulundu:
"Ekiplerimizle birlikte sahadayız ve süreci anbean takip ediyoruz. Hemşehrilerimizden ricamız; dere yataklarından uzak durmaları, heyelan riski olan bölgelere karşı dikkatli olmaları ve resmi kanallardan gelen uyarıları dikkate almalarıdır. Tedbirli olmak, olası olumsuzlukların önüne geçmemizi sağlayacaktır."