Kayseri’nin Tomarza ilçesinde akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli dolu yağışı, bölgede kısa süreliğine kış mevsimini aratmayan görüntüler oluşturdu.
Kayseri’nin Tomarza ilçesi, akşam saatlerinde meteorolojik bir sürprize sahne oldu. İlçe sınırları içerisinde yer alan Köprübaşı ve Bostanlık mahallelerinde etkisini gösteren yağış, kısa sürede şiddetini artırarak dolu felaketine dönüştü.
Beyaz örtüyle kaplanan sokaklar
Misket büyüklüğünde yağan dolu taneleri, bölgedeki tarım arazileri ve yerleşim yerlerinde kısa sürede birikerek zemini tamamen kapladı. Adeta kar yağmışçasına beyaza bürünen mahallelerde, vatandaşlar günlük yaşamlarında zor anlar yaşadı.
Doğa olayı kısa sürede dindi
Hayatı olumsuz yönde etkileyen ve yerel halkta kısa süreli paniğe neden olan dolu yağışı, etkisini bir süre sonra yitirdi. Yetkililer, yağışın durmasıyla birlikte bölgedeki tarımsal alanlarda oluşabilecek hasar tespit çalışmalarının değerlendirileceğini belirtti.