Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu’nda üniversite öğrencilerinin eğitim yolculuklarına destek olmak ve gençlerin yerel topluluklarında hayata geçirecekleri sosyal sorumluluk projelerine fon yaratmak amacıyla yeniden parkura çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en yaygın gençlik sivil toplum kuruluşları arasında yer alan vakıf, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü “İyilik Peşinde Koş” geleneneğini bu yıl da sürdürüyor.
Adımlar Gençler İçin Atılacak
1 Kasım’da gerçekleştirilecek 48. İstanbul Maratonu’nda TOG, “Adımlarımız Gençlerle Büyüyor, Etkisi Türkiye’ye Yayılıyor” sloganıyla gençlerin kendi çevrelerindeki sosyal sorunlara çözüm üretmelerini hedefliyor. Gönüllü koşucular, İyilik Peşinde Koş (İPK) platformu üzerinde oluşturacakları bireysel kampanya sayfaları aracılığıyla çevrelerinden bağış toplayacak. Toplanan tüm kaynaklar, gençlerin yerel toplulukların ihtiyaçlarına yönelik geliştireceği sosyal sorumluluk projelerini finanse etmek için kullanılacak.
Bireysel Kayıtlar İçin Son Gün 13 Ekim
Maratona resmi olarak katılmak isteyen sporseverlerin, Spor İstanbul web sitesi üzerinden 13 Ekim tarihine kadar 15.5K ve 42K parkurları için kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Kayıt olan katılımcılar, TOG adına iyilik peşinde koşmak üzere bağış kampanyalarını başlatabilecek.
Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliği taşıyan İstanbul Maratonu, spor organizasyonu olmanın yanı sıra Türkiye'nin en büyük sivil toplum kaynak geliştirme platformlarından biri konumunda yer alıyor. Nitekim bir önceki yıl düzenlenen 47. İstanbul Maratonu'nda 67 sivil toplum kuruluşu için toplamda 166 milyon liranın üzerinde rekor bağış toplanarak binlerce sosyal sorumluluk projesine Can suyu sağlanmıştı.