Karabük’ün Eskipazar ilçesinde alkolün etkisiyle direksiyon başına geçen sürücü, ters yöne girerek faciaya davetiye çıkardı. İki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada, aralarında küçük çocukların da bulunduğu 6 kişi yaralandı.
Kaza, Eskipazar ilçesi İstasyon Kavşağı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, G.G. yönetimindeki 37 LA 685 plakalı otomobil, Mermer Kavşağı istikametinden ters yöne girerek trafiği birbirine kattı. O esnada seyir halinde olan A.Ü. idaresindeki 06 Y 9927 plakalı araçla çarpışan alkollü sürücü, büyük bir yıkıma neden oldu.
Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta bulunan sürücüler A.Ü. ve G.G. ile birlikte N.Ü., E.B.Ü. (6), M.Ç.Ü. (5) ve A.H.Ü. (3) yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki tedavilerinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
Alkollü sürücü 2.24 promil çıktı
Polis ekiplerinin kaza yerinde yaptığı alkol testinde, ters yöne girerek kazaya sebebiyet veren sürücü G.G.’nin 2.24 promil alkollü olduğu belirlendi. Yasal sınırın çok üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücü hakkında adli işlem başlatılırken, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.