Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane’de okullar tatil mi? 26 Şubat 2026 Perşembe kar tatili olacak mı?

Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane’de okullar tatil mi? 26 Şubat 2026 Perşembe kar tatili olacak mı?

Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane’de okullar tatil mi? 26 Şubat 2026 Perşembe kar tatili olan iller ve valilik açıklamalarıyla eğitime ara verilen il ve ilçeler burada.

26 Şubat 2026 Perşembe günü Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane’de okullar tatil mi sorusu öğrenciler ve veliler tarafından sabah saatlerinden itibaren araştırılmaya başlandı. Kar yağışı ve buzlanma riskinin artması üzerine valiliklerden peş peşe açıklamalar geldi. Yapılan resmi duyurularla birlikte 26 Şubat kar tatili olan iller netleşti. İşte Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane’de eğitim-öğretime ara verilen il ve ilçelere ilişkin detaylar.

Tunceli’de okullar tatil mi? 26 Şubat 2026 Perşembe valilik açıklaması

Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının ulaşımda risk oluşturabileceği vurgulandı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan karar doğrultusunda Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinin tamamında 26 Şubat 2026 Perşembe günü resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Hozat ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 1 günlük tatil kararı alındı.

Valilik açıklamasında, kar yağışına bağlı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alındığı belirtilerek öğrencilerin güvenliğinin öncelikli olduğu ifade edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bu kararlarla birlikte “Tunceli’de okullar tatil mi?” sorusu resmi olarak yanıt bulmuş oldu.

Bayburt’ta okullar tatil mi? 26 Şubat kar tatili kararı

Bayburt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Bayburt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, devam eden kar yağışının yollarda buzlanmaya yol açabileceği ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

Bu kapsamda resmi ve özel tüm eğitim kurumları, kurslar, kreşler ve rehabilitasyon merkezleri dahil olmak üzere 26 Şubat 2026 Perşembe günü eğitime ara verildiği duyuruldu.

Valilik ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamile personel, engelli çalışanlar ve ağır kronik hastalığı bulunan personelin idari izinli sayılacağını açıkladı. Çocuğu kreş ve anaokuluna devam eden kadın personelin de izin kapsamına alındığı kaydedildi.

“Bayburt’ta okullar tatil mi?” sorusu da böylece valilik açıklamasıyla netlik kazanmış oldu.

Gümüşhane’de okullar tatil mi? 26 Şubat 2026 Perşembe eğitime ara

Gümüşhane’de de kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Gümüşhane Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, meteorolojik tahminler doğrultusunda il genelinde başlayan kar yağışının aralıklarla devam edeceği ve hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle özellikle sabah saatlerinde buzlanma beklendiği bildirildi.

Olası riskler göz önünde bulundurularak 26 Şubat 2026 Perşembe günü kent genelinde eğitim-öğretime ara verilmesine karar verildi.

Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli, malul ve ağır kronik hastalığı bulunan personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve ilkokula devam eden kadın personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bu duyuruyla birlikte “Gümüşhane’de okullar tatil mi?” sorusu da resmi kaynaklarca yanıtlanmış oldu.

26 Şubat 2026 Perşembe kar tatili olan iller hangileri?

26 Şubat 2026 Perşembe günü kar tatili olan iller arasında Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane yer aldı. Tatil kararları il ve ilçe bazında alınırken, bazı bölgelerde tüm okullar için, bazı bölgelerde ise yalnızca taşımalı eğitim için ara verildi.

Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda, kararların güncel hava durumu değerlendirmeleri ve meteorolojik tahminler doğrultusunda alındığı vurgulandı. Öğrencilerin güvenliği ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla tedbir uygulandığı belirtildi.

Kar yağışının seyrine göre yeni değerlendirmelerin yapılabileceği ifade edilirken, vatandaşların resmi kurumların duyurularını takip etmeleri istendi.

İdari izin kapsamı kimleri kapsıyor?

Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane valilikleri tarafından yapılan açıklamalarda yalnızca öğrenciler için değil, kamu personeli için de düzenleme yapıldığı görüldü.

Genel olarak;

Hamile personel,

Engelli çalışanlar,

Malul ve ağır kronik hastalığı bulunan kamu görevlileri,

Çocuğu kreş, anaokulu ve ilkokula devam eden kadın personel

26 Şubat 2026 Perşembe günü idari izinli sayıldı.

Bu uygulamanın, olumsuz hava koşullarında ulaşım riskini azaltmak ve kamu çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde gelişmeler yakından takip edilirken, 26 Şubat için Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane’de okulların tatil edildiği valilik açıklamalarıyla kesinleşmiş oldu.