Ömrünün büyük bölümünü emek vererek geçiren İbrahim Demir, ilerlemiş yaşına rağmen azmiyle gençlere örnek oldu. Bolu'da düzenlenen özel bir törenle hafızlık belgesini alan Demir, hayatı boyunca Kur'an-ı Kerim ile kurduğu gönül bağını taçlandırdı.
Bolu, duygusal anlara sahne olan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen "Hafız Kal" Türkiye Finali, sadece yarışmacıları değil, azmiyle herkesi kendine hayran bırakan bir ismi de ağırladı. 1939 doğumlu olan ve geçimini uzun yıllar kalıpçı ustalığı yaparak sağlayan İbrahim Demir, 87 yaşında hafızlık mertebesine ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.
Azmin önünde engel yok
Programda sahneye davet edilen İbrahim Demir'e hafızlık belgesi, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin tarafından takdim edildi. Emeklilik yıllarında Kur'an-ı Kerim'e olan ilgisini daha da derinleştiren Demir'in bu başarısı, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.
Eğitime ve maneviyata verilen destek
Etkinlik kapsamında sadece belge takdimiyle yetinilmedi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Karaköse, İbrahim Demir'i tebrik ederek kendisine "Hayat Rehberi Kur’an" isimli özel kitap setini hediye etti. Demir'in hayat hikayesi, öğrenmenin ve manevi değerlere bağlı kalmanın bir yaş sınırı olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.