Yeni Birlik Gazetesi Yaşam YÖK Başkanı Özvar, Malazgirt Zaferi etkinliğinde bölge üniversiteleri rektörleriyle bir araya geldi

YÖK Başkanı Özvar, Malazgirt Zaferi etkinliğinde bölge üniversiteleri rektörleriyle bir araya geldi

YÖK Başkanı Erol Özvar, Malazgirt Zaferi etkinliğinde bölge üniversitelerinin rektörleriyle iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen etkinlikler, Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bölgedeki üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi.

Akademik çalışmalar değerlendirildi:

Toplantıya Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Ahlat Meslek Yüksekokulunda düzenlenen etkinliğe Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da katıldı. Toplantıda, bölge üniversitelerinin akademik çalışmaları, yükseköğretimde kalite süreçleri, araştırma-geliştirme faaliyetleri ve bu üniversitelerin bölgesel kalkınmaya katkıları üzerinde duruldu.

Ortak akıl ve iş birliği vurgusu:

Toplantıdan sonra değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, bölge üniversiteleri arasındaki iş birliğinin önemine dikkati çekti. "Bölge üniversiteleri olarak ortak akıl, bilgi ve tecrübe paylaşımı temelinde iş birliklerimizi daha da güçlendirmemiz büyük önem taşıyor" dedi. Hacımüftüoğlu, üniversitelerin bilimsel üretim kapasitesini artırma hedefinin yanı sıra, şehirlerin ve bölgelerin kalkınmasına daha fazla katkı sunma isteklerini de dile getirdi. Bu buluşmanın, ortak çalışmaların geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Ahlat’ta gerçekleştirilen bu anlamlı toplantının, bölge üniversiteleri arasında akademik dayanışmanın güçlendirilmesi ve ortak hedeflerin belirlenmesi açısından önemli bir değerlendirme platformu oluşturduğu belirtildi.

MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 955. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN...

MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 955. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HİMAYELERİNDE BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE DÜZENLENEN ETKİNLİKLER KAPSAMINDA, YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR, BÖLGE ÜNİVERSİTELERİNİN REKTÖRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.