Olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre bekletilen büyük doğa yürüyüşü, 300 kişilik dev bir katılımcı grubuyla nihayet gerçekleşti. Zonguldak’ın eşsiz coğrafyasını yakından tanıma fırsatı bulan doğaseverler, bölgenin saklı güzelliklerine unutulmaz bir yolculuk yaptı.
Gazetebirlik - Yaşam
Zonguldak, 50. Turizm Haftası kapsamında planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen büyük keşif etkinliğine ev sahipliği yaptı. Harmankaya’nın zorlu ve büyüleyici parkurlarında bir araya gelen yaklaşık 300 kişilik grup, bölgenin doğal zenginliklerini yerinde inceledi.
Bölgenin saklı güzellikleri gün yüzüne çıktı
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen etkinlik, 9 Mayıs Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yürüyüşe sadece doğa tutkunları değil; kütüphane çalışanlarından halk oyunları ekiplerine kadar toplumun pek çok kesiminden temsilciler katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun’un liderliğinde gerçekleştirilen organizasyon, Milli Parklar Müdürü İdris Tetik’in destekleriyle daha kapsamlı bir keşif rotasına dönüştü.
Protokol ve kurumlar seferber oldu
Etkinliğin güvenli ve planlı bir şekilde tamamlanması için Zonguldak’taki pek çok kurum adeta seferberlik ilan etti. Zonguldak Vali Yardımcısı Halis Hacıismailoğlu, Tarım İl Müdürü Nihat Ağan ve TÜİK Bölge Müdürü Cengizhan Güder’in de bizzat katılım sağladığı yürüyüşte, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına geniş güvenlik önlemleri alındı.
UMKE ekiplerinden AFAD’a, jandarmadan emniyet birimlerine kadar çok sayıda kurumun koordineli çalışması, etkinliğin başarıyla tamamlanmasını sağladı. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nin lojistik destekleri, turizm acentelerinin katkılarıyla birleşerek Zonguldak turizmi için örnek bir iş birliği tablosu oluşturdu. Katılımcılar, Harmankaya’nın zorlu coğrafyasında hem spor yapma hem de bölgenin turizm potansiyelini keşfetme imkanı buldu.