İSVEÇ NATO'DA

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen yıl mayıs ayında hem İsveç'in hem de Finlandiya'nın askeri ittifaka katılma taleplerine itiraz etmişti. Hatırlarsınız bu iki ülke Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO'ya üyelik talebinde bulunmuştu. Türkiye, Finlandiya'nın başvurusunu nisan ayında onayladı. Ancak, NATO üyesi Macaristan ile birlikte İsveç'i bekleterek, Stockholm'ün Ankara'nın terörist olarak tanımladığı kişilere karşı daha fazla adım atmasını istedi. Verilen sözlere inanılması sonunda 11 Mart 2024 günü NATO'nun 32. üyesi olarak İttifak'a katılan İsveç'in bayrağı, Brüksel'deki karargâhta yerini aldı.

Pazartesi 18 Mart 2024 03:00
RUSYA UKRAYNA SAVAŞININ 2. YILI

Önümüzdeki hafta, yani 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgalinin ikinci yıldönümünü yaşayacağız. Kovid 19 sonrasında yaşanan pandemiden sonra bu savaş dünya ekonomisini darmadağınık etti. Kimsenin de işine yaramadı.

Pazar 18 Şubat 2024 02:50
ÇİN'E BAYRAM GELDİ

Son yıllarda Çin dünyada bir kutup başı olarak devamlı zirvede yer alıyor. Genellikle Amerika Birleşik Devletleri ile çekişen Çin çevresine de artık korku salmaya başlıyor. Pasifikte sular ısınıyor.

Çarşamba 14 Şubat 2024 03:00
AB'NİN UKRAYNA'YA AYIRDIĞI 50 MİLYAR AVRO

Ukrayna'yı durduk yerde savaşa sokan ülkeler sonunda bu savaşın kendilerine getirdiği olumsuz etkilerden kurtulmak için çabalıyor.

Pazar 11 Şubat 2024 03:00
TEDARİK ZİNCİRİ

Pandemi sonrası tedarik zinciri denilen lojistik sitem hepimizi ilgilendirmeye başladı. Lojistik planlamanın kritik bir parçası, risk ve zayıf noktaların nerede olabileceğini anlamak ve etkilerini azaltmanın yollarını bulmaktır. Kontrol edilemeyen birçok şey olmasına rağmen, şirketler, kesintilerin etkilerini azaltmak veya tamamen önlemek için atabilecekleri adımlar konusunda ziyadesiyle çalışma yapmak zorundalar. Çünkü, maliyetleri artıran bu yol konusu dünya ekonomisinin son durumunu derinden etkilemektedir.

Perşembe 08 Şubat 2024 03:00
AFRİKA

Yıllardır belirli birkaç ülkenin ayıptır söylemesi sömürdüğü Afrika'ya yönelik küresel ilgide geçtiğimiz yıl önemli bir artış olmuştur. Tabii ki kimse Afrika'nın çölüne toprağına şirin insanlarına ama fakirliğine meyil edip ilgilenmiyor. Bunun birçok nedeni var ama ilk başta ekonomi geliyor.

Pazar 28 Ocak 2024 02:55
DAVOS 2024

Bu hafta dünyanın gözü Davos'ta...

Cuma 19 Ocak 2024 03:00
MONTREAL

Bugün sizi kanepenizin rahatlığından Kuzey Amerika'nın en güzel, kültürel ve tarihi şehirlerinden birini keşfetmeye götürüyorum. Kanada'ya Montreal'e gidiyoruz. 2006 yılında UNESCO tarafından, "Tasarım Ödülü" verilmiş üç şehirden birisi Montreal. Sanki gez gez bitmez gibi duruyor şehir.

Cuma 23 Temmuz 2021 02:10