İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 15 Temmuz’a Vefa, Ay Yıldıza Sadakat! Şahinbey Kırmızı Beyaza Bürünüyor

15 Temmuz’a Vefa, Ay Yıldıza Sadakat! Şahinbey Kırmızı Beyaza Bürünüyor

Şahinbey Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla anlamlı bir çalışmaya imza atarak, vatandaşlara ücretsiz Türk bayrağı dağıtımına başladı. “Dalgalandığın yerde ne korku ne keder…” diyerek birlik ve beraberlik mesajı veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesi evlerini, iş yerlerini ve araçlarını ay yıldızlı bayraklarla donatmaya çağırdı.

MUHABİR: Kadir Akkurt

Şahinbey Belediyesi’nden 15 Temmuz'a özel anlam yüklü bir hamle: Bayraklar milletle buluşuyor, sokaklar vatan ruhuyla aydınlanıyor.

Gaziantep’in kalbi Şahinbey, bu yıl da 15 Temmuz’un diriliş ruhunu meydanlarda değil, evlerde, caddelerde, dükkânlarda yaşatıyor. Şahinbey Belediyesi tarafından başlatılan ücretsiz Türk bayrağı dağıtımı kampanyası, sadece bir sembol değil; aynı zamanda vatan aşkının, birlik ruhunun ve milli iradenin en gür ifadesi oluyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çağrısıyla ilçede adeta bir ay yıldız seferberliği başladı. “Dalgalandığın yerde ne korku ne keder…” diyerek duygulara tercüman olan Tahmazoğlu, her vatandaşı bu kutlu günde ay yıldızın gölgesinde tek yürek olmaya davet etti.

GÖNÜLLERDE YANGIN, PENCERELERDE BAYRAK

15 Temmuz'un unutulmaması için yürütülen bu güçlü farkındalık hareketi, şehitlerimize bir vefa, gazilerimize bir minnet, gelecek nesillere ise karanlığa karşı direnişin onurlu hatırası olarak armağan ediliyor.

Vatandaşlar ise bu çağrıya yürekten karşılık veriyor. Kimi balkonuna, kimi aracına, kimi işyerinin vitrinine ay yıldızlı bayrağını gururla asıyor. Çünkü bu millet biliyor ki; bayrak sadece bir kumaş değil, tarihin sinesinde kanla yazılmış bir destandır.

Başkan Tahmazoğlu'ndan Net Mesaj:

“Söz konusu vatansa, millet tek yürek olur. Şahinbey’de her ev, her sokak, her kalp bu bilinçle çarpıyor. Bayrağını al, bu milletin yazdığı destana sahip çık!”