İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 30 bin kişi mağdur edildi

30 bin kişi mağdur edildi

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Esenyurt'ta 30 bin vatandaşın inşaat firmaları tarafından mağdur edildiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili ve İBB Aday Adayı Gürsel Tekin partisinin Esenyurt İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Ali Gökmen ve partililerin karşıladığı Tekin, ekonomik kriz ve Esenyurtluların yaşadığı konut mağduriyetine değindi. “Beton lobisinin en çok mağdur ettiği ilçe Esenyurt” diyen Tekin, “30 bin vatandaşımız yememiş içmemiş, köyünde, kasabasında, düğünden, dernekten birikim toplayarak 'başımı sokabileceğim evim olsun' diye uğraşmış ama hiçbirinin evi bugün ortada yok. Kendilerine muhafazakar kılıfı takan bu firmalar otuz bin vatandaşımızı mağdur etti. Birçok vatandaşımız yargıya başvursa dahi hala bir sonuç alınmış değil” ifadelerini kullandı.

Yönetim zaafiyeti var
Türkiye'de yaşayan Suriyelilere de değinen Tekin, “Anadolu coğrafyası tüm mazlumlara ev sahipliği yapmış bir coğrafyadır. Ama bu ev sahipliği bir düşmanlığa, sosyolojik bir düşmanlığa sebep olmamalı. Göçmenler sadece Türkiye'de yok. Geçen gün Almanların göçmenlerden sorumlu bakanının vermiş olduğu rakam bizi incitiyordu. Kendi ülkelerinde 1 milyon 113 bin göçmen olduğunu ifade etti. Bizimkiler de at pazarı gibi beş milyon diyor dört milyon diyor. Bu çok ayıp bir şey. Hala biz kendi ülkemizde kaç milyon misafirimizin olduğunu bilmiyorsak burada ciddi bir yönetim zaafiyeti vardır. Sorun bir gazeteci olarak sorun belediye başkanına sorun kaymakama sorun hepsi başka bir rakam söyler. Bunun ne kadar gayrı ciddi bir iş olduğunu hepiniz görüyorsunuz” dedi.

Dükkanların çoğu kapalı
Türkiye'nin ciddi bir ekonomik kriz geçirdiğini dile getiren Tekin, “Ben 94'ü anımsarım, 2001'i anımsıyorum. Bunlar çok kolay çözülmüştü. Şimdi bakın, şehir merkezlerine gidin çok sayıda kapalı dükkan var. Hangi anne baba ile karşılaşsam şu meydanı gezeyim, herkes kızıma iş oğluma iş diyor. Bu işsizliği bugün önleyemezsek bu reklam vari tedbirlerle gazetelerin televizyonların baskısıyla ekonomik kriz yokmuş gibi davranmaya çalışırsanız kansere dönüşür. Bunun kansere dönüşmemesi için öncelikle ticaret odaları, odalar birliği başkanları; nasıl ki 2001 yılında çıkıp krize yorum yapıyordunuz bugün de aynı şekilde bütün bu sorunlara mutlaka bir şey söylemeniz lazım” açıklamasında bulundu.  ANIL BODUÇ