6 Şubat deprem afetlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla, anma etkinliklerinin sağlıklı şekilde gerçekleştirilebilmesi ve vatandaşların bu programlara katılımının kolaylaştırılması amacıyla bazı illerde eğitime ara verildi. Valilik açıklamalarına göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Osmaniye’de il genelindeki tüm resmî ve özel okullarda eğitim-öğretime 6 Şubat 2026 Cuma günü bir gün süreyle ara verildi.
Bu kararın alınmasında, anma programlarının yoğunluğu, şehir genelinde yapılacak kabir ziyaretleri ve törenler ile trafik ve güvenlik önlemleri etkili oldu. Eğitime ara verilmesiyle birlikte öğrencilerin ve velilerin anma etkinliklerine katılımının artırılması hedeflendi.
6 Şubat Gaziantep’te Okullar Tatil mi?
Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2026 tarihinde il genelindeki tüm resmî ve özel okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, bu kararın deprem şehitlerini anma programlarının sağlıklı ve düzenli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla alındığı vurgulandı.
Valilik, özellikle mezarlık ziyaretleri, resmî törenler ve çeşitli anma etkinliklerinin gün boyu süreceğini, bu nedenle eğitim faaliyetlerine ara verilmesinin uygun görüldüğünü duyurdu. Böylece Gaziantep’te öğrenciler ve öğretmenler 6 Şubat Cuma günü okula gitmeyecek.
6 Şubat Gaziantep’te Memurlar İdari İzinli mi?
Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren en önemli başlık ise Gaziantep’te görev yapan memurların durumu oldu. Gaziantep Valiliği, anma programlarına katılımı kolaylaştırmak amacıyla kamu personeline yönelik idari izin uygulamasını da duyurdu.
Valilik açıklamasında, 6 Şubat deprem afetlerinin yıl dönümünde düzenlenecek kabir ziyaretleri ve anma etkinliklerine katılacak kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı ifade edildi. Buna göre, Gaziantep’te görev yapan memurlar, resmî anma programlarına katılmaları hâlinde izin kullanmış sayılacak ve bu durum yıllık izinlerinden düşülmeyecek.
Anma Programlarına Katılan Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Detayı
Gaziantep’te kamu personelleri için getirilen idari izin uygulaması, yalnızca anma programlarına fiilen katılan çalışanları kapsıyor. Valilik tarafından yapılan bilgilendirmede, kamu çalışanlarının anma törenleri, kabir ziyaretleri ve resmî etkinliklerde yer almaları durumunda idari izinli kabul edileceği belirtildi.
Bu uygulama, depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına düzenlenen etkinliklere katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda kamu hizmetlerinin aksatılmaması için kurum amirlerinin gerekli planlamaları yapacağı da vurgulandı.
Gaziantep Valiliği’nden 6 Şubat Anma Programları İçin Açıklama
Gaziantep Valiliği, 6 Şubat deprem afetlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şehir genelinde düzenlenecek anma programlarının önemine dikkat çekti. Açıklamada, depremde hayatını kaybeden vatandaşların rahmetle anılacağı, birlik ve dayanışma mesajlarının verileceği etkinliklerin gün boyu süreceği belirtildi.
Valilik, hem eğitime ara verilmesi hem de anma programlarına katılan memurların idari izinli sayılması kararlarının, vatandaşların bu anlamlı günde törenlere daha rahat katılabilmesi için alındığını duyurdu.
6 Şubat Deprem Yıl Dönümünde Alınan Kararlar Ne Anlama Geliyor?
6 Şubat 2026’da Gaziantep başta olmak üzere depremden etkilenen illerde alınan bu kararlar, hem öğrenciler hem de kamu çalışanları için önemli kolaylıklar sağlıyor. Okulların tatil edilmesi, anma programlarına katılımı artırırken, memurların idari izinli sayılması da kamu personelinin bu etkinliklere gönül rahatlığıyla katılmasına imkân tanıyor.
Gaziantep’te anma programlarına katılan kamu çalışanları, 6 Şubat günü idari izinli sayılacak ve bu hak herhangi bir izin kaybına yol açmayacak. Böylece deprem şehitleri, üçüncü yıl dönümünde de geniş katılımla ve saygıyla anılacak.