İstanbul
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Adana’da siyaset sahaya indi: AK Parti her ilçede yeni projeler başlatıyor

Adana’da siyaset sahaya indi: AK Parti her ilçede yeni projeler başlatıyor

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, Adana’nın tüm ilçelerinde Türkiye Yüzyılı vizyonunu sahaya taşıdıklarını açıkladı.

MUHABİR: Kadir Akkurt

AK Parti Adana İl Başkanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları, kentin dört bir yanını sararak sadece bir siyasi program olmanın ötesine geçti. İl Başkanı Tamer Dağlı’nın liderliğinde yürütülen programlar, Adana’nın 15 ilçesinde sahaya yansıyan bir vizyona dönüştü. Ancak bu ziyaretler, yalnızca protokol fotoğraflarından ibaret değildi. Her adımda hissedilen şey; kentle kurulan gerçek bağ, halkın içine dokunan bir temas ve sorunları yalnızca dinlemeyen, çözüm arayan bir bakıştı.

Program boyunca Adana'nın en işlek caddelerinden en mütevazı sokaklarına kadar uzanan temas trafiğinde; şehit ailelerinin evlerine misafir olunduesnafların dükkan kapılarında sıcak sohbetler yapıldı ve gençlerle tarihî mekânlarda anlamlı buluşmalar gerçekleşti. Dağlı’nın ifadesiyle, sadece “ziyaret etmek” değil, “anlamak ve birlikte üretmek” amacı ön plandaydı.

Kadın girişimcilerden genç yeteneklere: Adana’da umut yeniden örgütleniyor

Adana Müzesi'nin tarihi atmosferinde, Türkiye Yüzyılı'nın genç kahramanlarıyla buluşan il teşkilatı; burada yalnızca gelecek planlarını anlatmakla kalmadı, gençlerin hayalleriyle yüklü cümlelerini dikkatle dinledi. Kadın Kooperatifleri Birliği ile yapılan görüşmelerde ise, kadınların ekonomik üretime daha güçlü katılımı için somut adımların ön çalışmaları yapıldı.

Başkan Tamer DağlıUlucami Külliyesi'nde gerçekleşen kadın buluşmasında kadın girişimcilerin projelerini dinlerken, “Bu şehirde fikir üreten herkesin yanında duracağız” sözleriyle kararlılığını ortaya koydu. İlçe ilçe yapılan programlarda yalnızca konuşmak değil, dinlemek, anlamak ve birlikte yürümek esas alındı.

Adana'nın potansiyeli siyasetin yeniden şekillendiği yer haline geliyor

TBMM Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in programa katılarak yaptığı değerlendirme, sadece Adana için değil, yerel yönetim anlayışı için de önemli bir mesaj taşıyordu. Zengin, "Adana kendine hayran bırakıyor ama yeterince kıymet görmüyor. Bu şehir sadece tarihîyle değil, insanıyla da olağanüstü bir potansiyel taşıyor" diyerek, kentteki atıl potansiyelin altını çizdi.

Zengin’in vurguladığı en önemli nokta, yerel yönetimlerin bu potansiyeli değerlendirme konusundaki eksikliğiydi. AK Parti’nin yürüttüğü saha programları ise bu eksikliği telafi etmek üzere geliştirilen stratejilerin sahadaki ilk yansımaları olarak görülüyor. Gece gündüz demeden sürdürülen bu çalışmalar, Adana’yı sadece bölgesel değil, ulusal düzeyde de kalkınmanın merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor.

Başkan Dağlı’nın ifadesiyle, “Adana’nın 15 ilçesinde sadece projeleri başlatmıyoruz, bu projeleri birlikte şekillendiriyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonunu sokakta, çarşıda, okulda anlatıyor ve herkesin bu vizyona ortak olmasını sağlıyoruz.”

Bu buluşmalar, klasik siyaset dilinin ötesine geçerek; gerçek sorunların, gerçek yüzlerle karşılandığı yeni bir dönemin işaret fişeği oldu.