Sıcak havalardan bunalarak girdiği nehirde akıntıya kapılan 17 yaşındaki genç, dalgıç polislerin zamanında müdahalesiyle hayata tutundu.
Adana’nın Yüreğir ilçesinde, kavurucu sıcaklardan kaçmak isteyen gençler için serin bir mola noktası olarak görülen Seyhan Nehri, az kalsın bir faciaya sahne oluyordu. Seyhan Mahallesi kıyısında arkadaşlarıyla vakit geçiren 17 yaşındaki Enes K., serinlemek amacıyla suya girdikten kısa bir süre sonra gözden kayboldu.
Dalgıç polisler zamanla yarıştı
Gencin su yüzeyinde görünmemesi üzerine paniğe kapılan arkadaşları, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve dalgıç polis ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan dalgıç polisler, vakit kaybetmeden nehirde arama çalışmalarına başladı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu sudan çıkarılan genç, kıyıda hazır bekleyen sağlık görevlilerine teslim edildi.
Hastanede tedavi altına alındı
Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edilen Enes K.’nın tedavisi sürerken, emniyet güçleri yaşanan talihsiz olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.
Adana’da artan boğulma vakaları
Bölgedeki tehlike bir kez daha gözler önüne serilirken, kent genelinde bu sezon serinlemek amacıyla nehirlere veya kanallara girip hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye ulaştı. Yetkililer, akıntılı ve derin suların taşıdığı hayati risklere karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.