İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ağrı’da tipi alarmı! Köy yolları kapandı, köylüler sürü peşine düştü

Ağrı’da tipi alarmı! Köy yolları kapandı, köylüler sürü peşine düştü

Eleşkirt’te tipi nedeniyle kapanan 3 köy yolu ekiplerin yoğun çalışmasıyla yeniden açıldı. Taşlıçay’da ise aniden bastıran tipide sürüsü dağılan köylüler hayvanları güçlükle topladı.

KAYNAK: İHA

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 3 köy yolu, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yeniden açıldı. Taşlıçay’da ise otlatılmak üzere araziye çıkarılan küçükbaş hayvanlar aniden bastıran tipiye yakalanınca köylüler zor anlar yaşadı.

Eleşkirt’in yüksek kesimlerinde etkisini artıran tipi, Çatalpınar, Hayrangöl ve Eyüp Komu köy yollarını ulaşıma kapattı. İlçe Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle bölgeye giderek kar temizleme çalışması yürüttü. Zaman zaman şiddetlenen rüzgâr nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken ekipler, yoğun çabaları sonucu yolları tekrar ulaşıma açtı.

Öte yandan Taşlıçay ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde, sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmaya çıkaran köylüler, bir anda bastıran tipiye hazırlıksız yakalandı. Şiddetli rüzgâr ve düşen görüş mesafesi sebebiyle sürünün dağılmasını engellemeye çalışan köylüler, uzun süre hayvanları toparlamak için mücadele verdi.

Köy muhtarı İsa Samancı, yaşanan zorlu anları şöyle anlattı:

“Sabah hava sakindi, o yüzden hayvanları dışarı çıkardık. Ancak rüzgâr bir anda yön değiştirip şiddetlendi. Göz gözü görmeyecek kadar yoğun tipi bastırdı. Hayvanların bazıları dağılmaya başladı. Köyden birkaç kişiyle birlikte hemen sürüyü toplamaya çalıştık. Yaklaşık bir saat boyunca hem rüzgârla hem karla uğraştık. Neyse ki kimseye bir zarar gelmeden hayvanları köye geri getirdik.”

Samancı, tipinin aralıklarla devam ettiğini belirterek, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ani hava değişimlerine karşı dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.