İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ahmet Ercan o kenti uyardı! Hem deprem hem heyelan tehlikesi…

Ahmet Ercan o kenti uyardı! Hem deprem hem heyelan tehlikesi…

Türkiye’de yer alan illerde yaşanabilecek depremlerin şiddetini açıklayan Ahmet Ercan’dan bir şehre uyarı geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem haritasını çıkarmaya devam ediyor. 81 ilde yaşanabilecek en şiddetli depremlerin oranlarını tek tek açıklayan Ercan bu kez çifte uyarı yaptı.

Ahmet Ercan’ın twitter hesabından yaptığı son paylaşımda dikkat çeken ifadeler yer aldı. Yalova’da yaşanabilecek en şiddetli depremin 6,4 büyüklüğünde olduğunu belirten Ercan farklı bir konuya da dikkat çekti. Yalova’nın 7,5’lik bir deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın etki alanı içerisinde olduğunu ifade eden Ercan, kentteki yerleşim yerlerinin heyelana duyarlı olduğunu söyledi. Ercan Yalova şehrinin daha fazla büyütülmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İşte Ahmet Ercan’ın o paylaşımında yer alan ifadeler: “Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem;Yalova;M6,4, Yozgat;<M5,7.Yalova M7,5’luk deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan/yakın etki alanları içindedir.Yerleşim yeri ise yüksek deprem ile uçkun(heyelan) duyarlıdır.Kent büyümemeli.”