Koçpınar köyünde tarımsal sulama kuyusuna temizlik amacıyla giren şahsın çıkmaması üzerine yardıma koşan yakınları metan gazından zehirlendi; olayda üç kişi yaşamını yitirdi.
Aksaray merkeze bağlı Koçpınar köyünde, tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan 19 metre derinliğindeki su kuyusunda meydana gelen olay, bölgeyi yasa boğdu. Edinilen bilgilere göre, kuyuya temizlik yapmak için giren 30 yaşındaki Mehmet Yeşildal’dan haber alamayan yakınları, durumu fark edince peş peşe kuyuya indi.
Kurtarma girişimi trajediyle sonuçlandı
Mehmet Yeşildal’ın kuyudan çıkmaması üzerine kardeşleri Recep (45) ve İsmail Yeşildal (50) ile kuzenleri Murat Yeşildal (28), onu kurtarmak amacıyla kuyuya girdi. Ancak kuyuda biriken yoğun metan gazı, içerideki dört kişinin de fenalaşmasına neden oldu. Aile fertlerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri yönlendirildi.
Ekiplerin zamanla yarışı
Olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri, oksijen maskeleri kullanarak kuyuya indi. Yapılan müdahale sonucunda İsmail Yeşildal ağır yaralı olarak kuyudan çıkarıldı. Ancak yapılan kontrollerde Mehmet Yeşildal, Recep Yeşildal ve Murat Yeşildal’ın hayatını kaybettiği tespit edildi.
Hastanede yaşam mücadelesi sürüyor
Ağır yaralı olarak kurtarılan İsmail Yeşildal, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden üç kişinin cenazeleri de aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede detaylı çalışma yürütürken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.