Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Alaşehir’de ormanları korumak için seferberlik: 300 kişilik dev kadro sahaya iniyor

Alaşehir’de ormanları korumak için seferberlik: 300 kişilik dev kadro sahaya iniyor

Kurulan hızlı müdahale ekipleri ve dijital iletişim ağlarıyla, olası tehlikelere karşı anlık aksiyon alınması hedefleniyor. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte orman yangınları riskine karşı teyakkuza geçen Alaşehir, yerel yönetimler ve güvenlik birimlerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir güvenlik zirvesine ev sahipliği yaptı.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde orman yangınlarını henüz başlamadan durdurmak amacıyla kapsamlı bir strateji geliştirildi. Kurulan hızlı müdahale ekipleri ve dijital iletişim ağlarıyla, olası tehlikelere karşı anlık aksiyon alınması hedefleniyor.

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte orman yangınları riskine karşı teyakkuza geçen Alaşehir, yerel yönetimler ve güvenlik birimlerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir güvenlik zirvesine ev sahipliği yaptı. Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık 300 ismin bir araya geldiği toplantıda, yangınla mücadelede yeni bir dönemin kapıları aralandı.

Dijital takip ve hızlı müdahale ağı

Toplantıda öne çıkan en önemli yenilik, yangınlara karşı oluşturulan anlık iletişim grupları oldu. WhatsApp üzerinden kurulan koordinasyon ağı sayesinde, şüpheli bir duman veya ateş belirtisi anında ilgili birimlere ulaştırılacak. Kaymakam Alper Faruk Güngör, bu sistemin amacının yangın çıktıktan sonra çabalamak değil, yangın çıkmadan önce tüm tedbirleri eksiksiz uygulamak olduğunu vurguladı.

Dört koldan koruma kalkanı

Toplantıda detayları paylaşılan dört aşamalı strateji planı, saha denetimlerinden altyapı kontrollerine kadar geniş bir alanı kapsıyor. Planın ana başlıkları şu şekilde sıralandı:

Gönüllü ekiplerin sahada aktif hale getirilmesi.
Yangın havuzlarının periyodik olarak kontrol edilmesi.
Elektrik hatlarının yangın riski oluşturmayacak şekilde denetlenmesi.
Stratejik noktalara gözetleme kulelerinin ve izleme noktalarının kurulması.

Vatandaşa kritik uyarılar

Sadece resmi birimlerin değil, halkın da sürece dahil edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda muhtarlar aracılığıyla dağıtılan bilgilendirme broşürlerinde; ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, cam kırıkları ve izmarit gibi yangına davetiye çıkaran atıkların doğaya bırakılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı. Herhangi bir olumsuzluk durumunda ise 112 Acil Çağrı Merkezi’nin vakit kaybetmeden aranması gerektiği hatırlatıldı.

Alaşehir Kaymakamı Güngör, jandarma, itfaiye ve orman işletme şefliği ile kurulan bu güçlü iş birliğinin, hem bölgedeki yeşil alanları hem de yerleşim yerlerini korumak için en büyük güvence olduğunu ifade etti.