Diyarbakır'da Petrol Sondaj Sahasında Yangın
Diyarbakır ile Batman karayolu üzerinde faaliyet yürüten TPIC'e ait Üçtepe-1 petrol sondaj sahasında gece saatlerinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede müdahale edilerek kontrol altına alındı.
8 görevli yaralandı ve acil müdahale ekipleri tarafından bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Sağlık durumlarına ilişkin detaylı açıklama henüz yapılmadı.
Zamanında Müdahale Felaketi Önledi
Sahadaki görevlilerin soğukkanlı ve hızlı refleksi sayesinde petrol vanaları zamanında kapatıldı, bu sayede yangının yayılması engellendi.
İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak müdahale etti. Şu anda bölgede soğutma ve inceleme çalışmaları devam ediyor.
Yetkililer Ne Diyor?
Olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, yangının çıkış nedeni üzerine teknik inceleme başlatıldığı bildirildi. Güvenlik önlemleri çerçevesinde sahadaki faaliyetlerin geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.