Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Alkollü sürücünün pes dedirten yalanı: Yardım etmeye gelen vatandaşı suçladı

Alkollü sürücünün pes dedirten yalanı: Yardım etmeye gelen vatandaşı suçladı

Nevşehir'in Esentepe Mahallesi Ürgüp Caddesi'nde yaşanan olay, adeta pes dedirten bir senaryoya sahne oldu. Önder Ö. idaresindeki 07 BVM 924 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüjdeki bordür taşlarına çarptı.

Nevşehir'de direksiyon başında alkol komasına giren sürücü, yaptığı kaza sonrası suçu olay yerine yardıma gelen masum bir vatandaşa atmaya çalıştı.

Nevşehir'in Esentepe Mahallesi Ürgüp Caddesi'nde yaşanan olay, adeta pes dedirten bir senaryoya sahne oldu. Önder Ö. idaresindeki 07 BVM 924 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüjdeki bordür taşlarına çarptı. Kazanın ardından aracı hareket ettiremeyen ve olay yerinden kaçmaya çalışan sürücü, çevredekilerin ihbarı üzerine polis ekipleriyle karşı karşıya geldi.

Yardım eli uzatan vatandaşı hedef gösterdi

Polis ekiplerini karşısında gören Önder Ö., alkolün etkisiyle ilginç bir savunma geliştirdi. Kaza anında olay yerinin yakınında bulunan ve yardım etmek amacıyla bölgeye gelen bir vatandaşı işaret eden sürücü, "Aracı ben değil, o kullanıyordu" diyerek suçu üzerinden atmaya çalıştı. Ancak ekiplerin yaptığı alkolmetre ölçümü, sürücünün 3.35 promil alkollü olduğunu ortaya koydu.

Geçmişi kabarık çıktı

Yapılan detaylı incelemelerde, Önder Ö.'nün daha önce de 4 kez alkollü araç kullanmaktan işlem gördüğü ve ehliyetine el konulduğu tespit edildi. Sürücünün yalanı, çevredeki güvenlik kameralarının incelenmesiyle kısa sürede boşa çıktı. Görüntülerde aracı kullanan kişinin Önder Ö. olduğu kesinleşince, sürücüye ehliyetsiz ve 5'inci kez alkollü araç kullanmaktan yaklaşık 340 bin lira tutarında ağır bir idari para cezası kesildi.

Trafikten men edildi

Kullanılamaz hale gelen otomobil trafikten men edilirken, gözaltına alınan Önder Ö. ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.