İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Almanya’yı bırakıp Elazığ’da patron oldu: Hindi çiftliği kurdu!

Almanya’yı bırakıp Elazığ’da patron oldu: Hindi çiftliği kurdu!

Almanya’dan Elazığ’a dönen 3 çocuk babası Murat Varan, 10 dönüm araziye kurduğu hindi çiftliğiyle kendi işini kurarak üretime başladı.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Hanife Dilli

Almanya’da 4 yıl yaşayan 3 çocuk babası Murat Varan, memleketi Elazığ’a dönerek kurduğu hindi çiftliğiyle kendi işinin patronu oldu. Elazığlı Murat Varan (35), 2020 yılında çalışmak için Almanya’ya gitti. Yaklaşık 4 yıl yurt dışında kalan Varan, memleket özlemi ve kendi işini kurma hayaliyle Türkiye’ye dönme kararı aldı. Elazığ’a geldikten sonra iş fırsatlarını araştıran Varan, bir yakınının kurduğu hindi çiftliğinden ilham alarak bu alana yöneldi.

Merkeze bağlı Kıraç köyünde 10 dönüm arazi üzerine hindi çiftliği kuran Varan, sıfırdan başladığı girişiminde kısa sürede üretime geçti. Yaklaşık 500 hindinin bulunduğu çiftlikte satışlar devam ederken, fiyatlar hindinin büyüklüğüne göre 1.800 ile 3.500 lira arasında değişiyor.

İlk etapta yalnızca Elazığ içinden talep aldıklarını belirten Varan, ilerleyen dönemde çevre illere de açılmayı hedeflediklerini söyledi. İşini severek yaptığını vurgulayan Varan, “Yurt dışında yaşamak güzeldi ama memleket gibi değil. Yatırımımızı buraya yaptık. Bu işe bilgimiz olmadan başladık ama severek çalıştık. Çok şükür ciddi bir kayıp yaşamadan hindilerimizi yetiştirdik. Önümüzdeki yıl sayıyı artırarak üretime devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

Hindi yetiştiriciliğinin aile bütçesine katkı sağladığını belirten Varan, talebin artması halinde işletmeyi büyüterek bölge ekonomisine daha fazla katkı sunmak istediklerini ifade etti.