Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Altın diye bakır sattılar! İstanbul esnafının kabusu olan şebekeye 'pota' operasyonu!

Altın diye bakır sattılar! İstanbul esnafının kabusu olan şebekeye 'pota' operasyonu!

İstanbul merkezli 5 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonla, darphane gibi çalışan sahte altın şebekesi çökertildi. Kuyumcuları ve döviz bürolarını hedef alan 8 şüpheli gözaltına alınırken, operasyonda milyonluk çekler ve silahlar ele geçirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen titiz takip, dev bir yolsuzluk ağını gün yüzüne çıkardı. "Nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" gibi ağır suçlarla suçlanan şebekenin, kendi imkanlarıyla ürettikleri sahte altınları piyasaya sürerek esnafı milyonlarca lira zarara uğrattığı saptandı. Teknik Takip ve İzleme Büro Amirliği’nin aylar süren sabırlı takibi sonucunda, suç ağının tüm kodları deşifre edildi.

Şafak Vakti 5 İlçede Baskın: Elebaşı Yakalandı

Soruşturma kapsamında, örgüt lideri olduğu öne sürülen Yüksel Atabay ve beraberindeki şüphelilerin yakalanması için düğmeye basıldı. Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa’da önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, suç dünyasının karanlık yüzü bir kez daha belgelendi. Baskınlarda sadece sahte altın trafiği değil; silahlar, mühimmatlar ve piyasa değeri milyonları bulan çekler de ele geçirildi.

Milyonluk Çekler ve Cephanelik Ele Geçirildi

Operasyonun bilançosu, şebekenin elde ettiği haksız kazancın boyutlarını gözler önüne serdi. Yapılan aramalarda; 1200 Euro nakit paranın yanı sıra, Temmuz 2026 vadeli toplamda 3 milyon 850 bin lira değerinde iki ayrı çek bulundu. Ayrıca aramalar sırasında ruhsatsız silahlar ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Şu ana kadar 6 ayrı büyük eylem gerçekleştirdiği tespit edilen çetenin 8 üyesi emniyete götürüldü.