Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen denetimlerin sonucunda, piyasa değeri 500 bin euroyu aşan kaçak ürünler ele geçirildi. Türkiye’den Bulgaristan’a giriş yapmaya çalışan bir kamyonette, toplamda 5 kilo 856 gram altın ile 281 bin 400 adet bandrolsüz sigara bulundu.
Olayla ilgili olarak Bulgar gümrük ve sınır polisi ekipleri tarafından el konulan bu kaçağın ardından, bir soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bulgaristan sınır ajansı yetkilileri, ele geçirilen ürünlerin toplam değerinin 500 bin euroyu geçtiğini vurguladı.
Denetimler aralıksız devam ediyor:
Kaçakçılık ile mücadele kapsamında Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndaki denetimlerin sıkı şekilde sürdürüldüğü ifade edildi. Yetkililer, bu tür kaçakçılık olaylarının önüne geçmek için tüm önlemleri aldıklarını dile getiriyor.
Kaçakçılıkla mücadelede işbirliği:
Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sınırda devam eden bu denetimlerin, kaçakçılık faaliyetlerini azaltma amacı taşıdığı belirtiliyor. İki ülke arasındaki iş birliğinin güçlenmesi, sınır güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

BULGARİSTAN SINIRINDA 500 BİN EUROYU AŞAN KAÇAKÇILIK OPERASYONU