Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Altınova girişindeki orman yangını kontrol altına alındı

Altınova girişindeki orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir'in Altınova Mahallesi'nde çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Altınova Mahallesi girişinde çıkan ot ve orman yangını, itfaiye ekiplerinin karadan ve havadan gerçekleştirdiği yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili yapılan incelemeler devam ederken, olay yerine ilk olarak Altınova Müfrezesi’ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangının kısa bir süre içerisinde geniş bir alana yayılması sonucunda, Sarımsaklı Müfrezesi’nden 1, Ayvalık Merkez İtfaiye Grubu’ndan ise 3 araç daha takviye olarak bölgeye yönlendirildi.

Ayrıca, yangın söndürme çalışmalarına BASKİ’ye ait su tankerleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Ayvalık Belediyesi’ne ait su tankerleri de destek verdi. Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yangın, daha fazla alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangın esnasında çok sayıda zeytin ve çam ağacı, yüksek ısı nedeniyle zarar gördü. Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, bölgede yürütülen söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra görevi tamamlayarak istasyonlarına geri döndü.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldığı öğrenildi.

ALTINOVA GİRİŞİNDE ÇIKAN OT VE ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

ALTINOVA GİRİŞİNDE ÇIKAN OT VE ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

ALTINOVA GİRİŞİNDE ÇIKAN OT VE ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI