Ankara'da, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen büyük bir operasyonda, piyasa değeri 20 milyon lira olan kaçak akaryakıt ve sahte motor yağı ele geçirildi. Operasyon, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Mamak İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda düzenlendi.
Yetkililer, T.A. isimli şahsın, piyasadan topladığı madeni yağları çeşitli kimyasallar ile karıştırarak kaçak akaryakıt elde ettiğini, ayrıca bu yağlardan sahte motor yağı imal ettiğini belirledi. Bu durum, kaçakçılığın önlenmesi adına yürütülen çalışmaların ne denli gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Operasyona dair detaylar:
Dün gerçekleştirilen operasyonda, T.A.'nın iş yerinde yapılan aramalarda büyük miktarlarda malzeme ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında 8 bin litre madeni yağ, 13 bin 500 litre temizlik maddesi, 5 bin litre gliserin, 2 bin kilogram donmuş yağ, 10 bin 800 adet sahte etiket, bir ambalaj makinesi ve bir folio kapatma makinesi yer alıyor.
Bu operasyon sonrasında T.A. gözaltına alınmış olup, hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Jandarma, halkın güvenliği için kaçakçılığa karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

ANKARA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ, KAÇAKÇILIĞIN ÖNLENMESİNE YÖNELİK YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE PİYASA DEĞERİ 20 MİLYON LİRA OLAN KAÇAK AKARYAKIT VE SAHTE MOTOR YAĞI ELE GEÇİRDİ.