İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ankara’da her yağmurda aynı kabus: Selin ardından mahalle savaş alanına döndü

Ankara’da her yağmurda aynı kabus: Selin ardından mahalle savaş alanına döndü

Ankara Keçiören’de etkili olan sağanak yağış binaları ve araçları vurdu. Vatandaşlar temizlik çalışmalarına başladı. Esnaf ve mahalleli, her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını söylüyor.

MUHABİR: Sibel Çınar

Ankara’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Keçiören ilçesi başta olmak üzere birçok bölgede yaşamı olumsuz etkiledi. Adnan Menderes Mahallesi'nde binaların giriş ve bodrum katları sular altında kalırken, sokaktaki araçlar da sel sularıyla birlikte sürüklendi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ev ve iş yerlerindeki temizlik çalışmalarını kendi imkânlarıyla sürdüren vatandaşlar, zararlarının büyüklüğünü ortaya koydu.

Selin izleri sabah gün yüzüne çıktı

Gece boyu devam eden yağış, özellikle Keçiören’in bazı cadde ve sokaklarını adeta göle çevirdi. Anavatan Caddesi’nde dükkanını su basan esnaf Özlem Tohumcu, yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Dün gece yaşananlar çok kötüydü. Fırçalarla yağmur suyunu tahliye etmeye çalıştık ama su seviyesi bir anda yükseldi. Sürüklenen araba ve konteynerler nedeniyle su bu tarafa geldi. Dükkanı kurtaralım derken canımızdan oluyorduk.”

“Her yıl aynı manzarayla karşılaşıyoruz”

Ticaret yapan birçok esnaf, bölgede yıllardır benzer olayların yaşandığını, ancak bu kez selin etkisinin çok daha büyük olduğunu belirtiyor. Eczacı Abdulkadir Yapar, bu tür baskınların neredeyse alışıldık hale geldiğini fakat dün akşamki yağışın boyutlarının şaşırtıcı olduğunu söyledi:

“Daha önce de baskınlar oluyordu ama hiç bu kadarını görmemiştik. İlk başta geçici sandık, ama sonra biz de korkmaya başladık. Yukarıdan gelen su, arabaları kaldırıma kadar sürükledi. Eczanede ciddi hasar var.”

“Torunlarımla evden zor çıktık”

Baskından etkilenen sadece esnaf değil. Mahalle sakinlerinden Hatice Nazlıoğlu, yağmur sırasında evde torunlarıyla birlikte olduğunu ve bir anda bastıran su nedeniyle zor anlar yaşadıklarını aktardı:

“Su bir anda içeri doldu, torunlarımla evden güçlükle çıktık. Evde ciddi hasar oluştu. Bu gibi olaylara artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

Tahliye çalışmaları sabaha kadar sürdü

Selin ardından belediye ekipleri, vidanjörlerle su tahliye çalışmalarına sabahın ilk saatlerine kadar devam etti. Ancak zarar gören yurttaşlar, maddi kayıplarını kendi çabalarıyla gidermeye çalışıyor. Bölge sakinleri, altyapı sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini ve her yağmur sonrası aynı manzarayla karşılaşmak istemediklerini dile getiriyor.