Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Antalya Emniyeti’nden suç örgütlerine ağır darbe: Cephanelik gibi baskın

Antalya Emniyeti’nden suç örgütlerine ağır darbe: Cephanelik gibi baskın

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde huzuru bozmaya çalışan şahıslara yönelik yürüttüğü başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Antalya'da son bir haftada düzenlenen kapsamlı operasyonlarda, yasa dışı silah ticareti yapanlardan ihaleye fesat karıştıranlara kadar çok sayıda şüpheli kıskıvrak yakalandı; ele geçirilen mühimmat ve kaçak ürünler emniyetin başarısını gözler önüne serdi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde huzuru bozmaya çalışan şahıslara yönelik yürüttüğü başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Son yedi gün içerisinde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, yasa dışı faaliyet gösteren birçok kişi gözaltına alınarak adalet önüne çıkarıldı.

Silah kaçakçılığına geçit yok

Ekiplerin 6136 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarda, silah ticareti yaptığı tespit edilen 4 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 100 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi. Aynı kanun çerçevesinde bireysel silah bulundurma suçuna yönelik düzenlenen bir diğer operasyonda ise 5 şüpheli hakkında işlem başlatıldı, bunlardan 4'ü tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Bu baskınlarda da 3 tabanca, 1 av tüfeği ve 16 fişek ele geçirildi.

İhaleye fesat karıştıranlara büyük operasyon

Operasyonların en dikkat çeken ayaklarından biri de ihaleye fesat karıştırma suçuna yönelik oldu. 35 şüphelinin dahil olduğu olayda, 14 kişi tutuklanırken 2 kişi hakkında adli kontrol tedbirleri uygulandı. Emniyet güçleri, kamu kaynaklarının korunması noktasındaki kararlılığını bu operasyonla bir kez daha kanıtladı.

Kaçak ürünler ve aranan şahıslar

Kepez, Muratpaşa, Alanya ve Manavgat'ta eş zamanlı olarak iş yerleri, depolar ve evlere düzenlenen baskınlarda ise kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli miktarda suç unsuru ele geçirildi. Aramalarda 2 bin 683 adet kaçak sigara, 273 kilogram tütün, 43 adet elektronik sigara ve gümrük kaçağı 1 otomobil bulundu. Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 firari şahıs da düzenlenen titiz çalışmalar neticesinde yakalanarak cezaevine gönderildi.