Antalya’da iş yerinden çıktıktan sonra evine gitmek üzere motosikletiyle yola çıkan 19 yaşındaki Batuhan Bebek’in, tırın çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Tutuklu sanık Cafer S., mahkeme tarafından ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 4 yıl 5 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.
Kaza, 17 Mayıs 2026 tarihinde saat 16.00 sıralarında Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Cafer S. yönetimindeki 20 FZ 303 plakalı tır, Batuhan Bebek’in idaresindeki 07 BVV 214 plakalı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle Batuhan yola savrularak ağır yaralandı. Olay yerinde yapılan müdahalelerde genç, hayatını kaybetti. Acılı baba Dursun Bebek, oğlunun cansız bedeniyle karşılaşınca gözyaşlarına boğuldu. Batuhan Bebek’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Döşemealtı’nda defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kazanın kesin kusuru olarak sanık Cafer S.’nin kurallara aykırı davranışları belirlendi. Motosiklet sürücüsü Batuhan Bebek'in herhangi bir kural ihlali tespit edilmedi. Olayla ilgili yapılan otopsi sonucunda Batuhan’ın, başına ve vücuduna aldığı ağır darbeler nedeniyle vefat ettiği kaydedildi.
Mahkemede savunma yapan sanık Cafer S., olay gününde süt yüklemek üzere gittiği işletme sonrası dönüş yapmak için sinyal verdiğini ve motosikleti fark etmediğini öne sürdü. Ancak baba Dursun Bebek, bu savunmayı kabul etmediğini belirterek, çocuğunun kask takmış olmasına dikkat çekti.
Duruşmada gözyaşlarına hakim olamayan anne Hilal Bebek, ‘‘Ben çocuğumu 19 yıl nasıl büyüttüm, siz de annesiniz'' dedi. Ailenin avukatı A. Bekir Keser, sanığın asli kusurlu olduğunu ve mahkemenin bilinçli taksir üzerinden hüküm kurduğunu belirtirken, karar sonrası istinaf sürecinin takip edileceğini ifade etti.
Mahkeme sonunda hayata veda eden gencin ailesi, adaletin yerini bulduğunu ancak bu acının bir daha yaşanmamasını dilediklerini dile getirdi.

HİLAL BEBEK
