Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Aracın içinde tek başına kalan 3 aylık Nisa’yı itfaiye zamanla yarışarak kurtardı

Aracın içinde tek başına kalan 3 aylık Nisa’yı itfaiye zamanla yarışarak kurtardı

Şanlıurfa Karaköprü'de otomobilde kilitli kalan 3 aylık bebek, itfaiyenin camı kırarak yaptığı müdahaleyle kurtarıldı. O anlar paniğe neden olurken, aileden duygusal teşekkür geldi.

Şenevler Mahallesi'nde yaşanan olayda hızlı müdahale hayat kurtardı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Şenevler Mahallesi’nde otomobilde kilitli kalan 3 aylık bebek, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Olay, annenin aracını park edip indiği sırada kapıların otomatik olarak kilitlenmesiyle yaşandı.

Aracın ön kısmındaki bebek koltuğunda oturan 3 aylık Nisa bebek içeride mahsur kaldı. Durumu fark eden anne, paniğe kapılarak 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. Olay yerine yönlendirilen itfaiye ekipleri, zaman kaybetmeden aracın kelebek camını kırarak bebeği dışarı çıkardı.

Sağlık durumu iyi olan Nisa bebek, annesine teslim edilirken, olaydan haberdar olan baba da 112’yi arayarak ekipleri teşekkür etti.

İtfaiyeden hassas kurtarma operasyonu

Olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmazken, itfaiye ekiplerinin soğukkanlı ve dikkatli müdahalesi sayesinde Nisa bebeğin zarar görmeden kurtarıldığı bildirildi. Ekipler, benzer durumlar için vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Kilitlenme riski: Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar, araçlardaki otomatik kilit sistemlerinin özellikle küçük çocuklar için risk oluşturabileceğine dikkat çekerek, araçtan inmeden önce anahtarın mutlaka cepte veya elde bulundurulması gerektiğini vurguluyor. Aksi durumda saniyeler içinde yaşanabilecek kilitlenme, ciddi tehlikelere yol açabiliyor.

gemius tracker