İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Aracını yıkansın diye bıraktı hasarlı aldı: Drift keyfi hapisle bitti!

Aracını yıkansın diye bıraktı hasarlı aldı: Drift keyfi hapisle bitti!

Burdur'da basit bir araç yıkama işlemi, ağır cezaya dönüştü. Olayla ilgili tüm detaylar haberimizde.

KAYNAK: İHA

Burdur’da belediyeye ait katlı otopark içinde bulunan oto yıkamacıya lüks aracını bırakan Burdur Modifiye Sevenler Kulübü Başkanı Şahin Kondu’nun aracına izinsiz olarak iş yerinden çıkararak drift atmaya çalışırken araçta 150 bin liralık hasar oluşturan şahsa 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. 
Burdur’da esnaflık yapan, aynı zamanda Burdur Modifiye Sevenler Kulübü Başkanı olan Şahin Kondu (40), 23 Eylül 2024 günü 15 EJ 004 plakalı lüks otomobilini yıkanması için Burdur Belediyesi’ne ait katlı otopark içinde bulunan özel bir oto yıkama firmasına vererek akşam saatlerinde alacağını söyledi. Akşam saat 20.00 sıralarında otoparka gittiğinde işletmenin kapalı olduğunu görünce ’ertesi gün alırım’ diyerek kendisine ait başka bir otomobil ile evine gitti. Ertesi gün tekrar aracını teslim almaya gittiğinde aracından farklı sesler geldiğini ve vitesin geçmediğini fark eden Kondu iş yeri sahibinin de aracı bu şekilde park etmediğini söylemesi üzerine güvenlik kameralarını izlediklerinde gerçek ortaya çıktı. Kameralarda oto yıkamacıda yeni çalışmaya başlayan Erkan Ö.’nün gece saatlerinde aracı otoparktan çıkararak yaklaşık 4 saat sonra geri getirdiğini gören Şahin Kondu şikayetçi oldu. Oto yıkama işletme sahibinin hasarı karşılayacaklarını söylemesinin ardından aracını kendi imkanlarıyla Burdur Sanayi sitesinde 150 bin TL civarında bir masrafla tamir ettiren Kondu daha sonra iş yeri sahibinin hasarı karşılamayacağını belirtmesi üzerine konuyu mahkemeye taşıdı. 
Drift' yaparken kaldırımdaki yayayı ezdi

Mahkemeden karar çıktı 

E. Ö.’nün tutuksuz yargılandığı Burdur 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bugün görülen davada taraf avukatları ile Şahin Kondu hazır bulundu. Mahkeme heyeti; Erkan Ö.’yü, ’Bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık’ suçundan, suçun işleniş şekli, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığıyla sanığın kusur durumu dikkate alınarak 5 yıl hapisle cezalandırdı. Mahkeme heyeti, önce bu cezayı yarı oranında artırarak 7 yıl 6 ay yükseltti ardından 3 yıl 1 ay 15 gün hapse indirilmesine karar verildi.