Aydın’da, 2026 yılı Nisan-Haziran döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısı 3 bin 32 olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısı ise bin 669 olarak gerçekleşti. Bu rakamlar, Aydın’ın inşaat sektöründeki ivmeyi gözler önüne seriyor.
Yapı ruhsatında önemli artışlar
2025 yılının aynı döneminde, Aydın’da yalnızca bin 931 daireye yapı ruhsatı verilmişti. Böylelikle, 2026’nın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yapı ruhsatı sayısında yaklaşık yüzde 57’lik bir artış yaşandı. Ayrıca Aydın’da, 2026 yılının ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen daire sayısı 3 bin 126 olarak belirlenmişti. Böylece yılın ilk altı ayında toplam 6 bin 158 daireye yapı ruhsatı verilmiş oldu.
Yapı kullanma izinlerinde de artış
Aydın’da 2026 yılının ilk çeyreğinde verilen yapı kullanma izin belgesi sayısı bin 959 olurken, Nisan-Haziran döneminde ise bu sayı bin 669 olarak kaydedildi. 2025 yılı ile karşılaştırıldığında, 2026’da yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısında bir artış olduğu dikkat çekiyor. 2025 yılı genelinde toplam 10 bin 323 daireye yapı kullanma izin belgesi verilmişti.

AYDIN’DA 2026 YILININ İKİNCİ ÇEYREĞİNDE YAPI RUHSATI VERİLEN DAİRE SAYISI 3 BİN 32 OLURKEN, YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VERİLEN DAİRE SAYISI İSE BİN 669 OLARAK GERÇEKLEŞTİ.