Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Aydın'daki orman yangınında kontrol çalışmaları devam ediyor

Aydın'daki orman yangınında kontrol çalışmaları devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın Çine'deki orman yangınının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın’ın Çine ilçesinde 30 Temmuz’da başlayan orman yangınına yönelik çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü duyurdu. Üç gündür devam eden yangının kontrol altına alınması için ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor.

Yangınla mücadelede yoğun çaba

Yangın, Kavşit Mahallesi’nde başlayarak geniş bir alana yayılmış durumda. 78 saat süren mücadelede özellikle bölgedeki etkili rüzgar zaman zaman alevlerin yeniden parlamasına neden oldu. Engebeli arazinin yangınla mücadelede oluşturduğu zorluk, hava araçları ile gerçekleştirilen operasyonları daha da önemli hale getirdi. Yangın nedeniyle yüzlerce dekar alanın kül olduğu bildiriliyor. Ancak, yetkililer yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtiyor.

Vatandaşlara çağrı

Sosyal medya üzerinden de açıklama yapan Bakan Yumaklı, "Yangını tamamen kontrol altına almak için çalışmalarımız sürüyor" diyerek, vatandaşları uyardı. "Yeşil Vatan hepimizin" ifadesiyle, açık alanlarda ateş yakılmaması ve yangına sebebiyet verebilecek eylemlerden kaçınılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, herhangi bir duman veya alev görüldüğünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulması gerektiğini belirtti.

(ARŞİV FOTO) - TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, AYDIN'IN ÇİNE İLÇESİNDE ÜÇ GÜNDÜR DEVAM EDEN...

(ARŞİV FOTO) - TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, AYDIN'IN ÇİNE İLÇESİNDE ÜÇ GÜNDÜR DEVAM EDEN ORMAN YANGININI TAMAMEN KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN ÇALIŞMALARIN ARALIKSIZ SÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI.