45 Yıl Sonra Yeniden Yollarda
Tokat’ta 1984–1989 yılları arasında görev yapan ve kamuoyunda “Süper Vali” ile “Efsane Vali” olarak anılan Recep Yazıcıoğlu’nun yıllar önce makam aracı olarak kullandığı beyaz cip, aradan geçen 45 yılın ardından yeniden gün yüzüne çıktı.
Mahalle Ziyaretinde Tesadüfen Ortaya Çıktı
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, bir mahalle ziyareti sırasında gördüğü beyaz cipin, babası Recep Yazıcıoğlu’nun yıllar önce kullandığı makam aracı olduğunu fark etti. Araç sahibiyle iletişime geçen Yazıcıoğlu, cipin geçmişine dair bilgi aldıktan sonra aracı şahsi olarak satın aldı.
Sanayi Esnafı 4 Ay Boyunca Yeniledi
1985 yılında Reşadiye ilçesine bağlı Muratkaya köyü ilkokulunun açılışına da bu araçla giden Recep Yazıcıoğlu’nun makam aracı, satın alınmasının ardından Tokat’taki sanayi esnafı tarafından kapsamlı bir bakıma alındı. Yaklaşık 4 ay süren çalışmalarda motor, kaporta ve mekanik aksamları elden geçirilen cip, orijinal yapısına sadık kalınarak restore edildi.
Test Sürüşü Yapıldı, Programlarda Kullanılacak
Restorasyonun tamamlanmasının ardından Başkan Yazıcıoğlu, sanayi esnafıyla birlikte düzenlenen kahvaltı programında aracı teslim aldı ve test sürüşü gerçekleştirdi. Açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, babasının Tokat’a hizmet ettiği bu aracı yeniden hizmete kazandırdıklarını belirterek, “Babamın yadigarını yeniden yollara çıkardık. Bazı programlara bu araçla katılacağım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.