Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bahçeye giren yılan, itfaiye ekipleri tarafından güvenle yakalandı

Bahçeye giren yılan, itfaiye ekipleri tarafından güvenle yakalandı

Afyonkarahisar'da bir evin bahçesinde görülen 1,5 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğaya salındı.

Afyonkarahisar'ın Kanlıca Mahallesi'nde bir evin bahçesine giren yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki yılan, mahallede yaşayan vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.

Olay, bahçeye yılan girdiğini fark eden çevre sakinlerinin itfaiye ekiplerine bildirmesiyle başladı. İhbar üzerine hızla bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri, kısa süre içinde yılanı yakalamak için hızlı bir çalışma başlattı.

Yılan güvenle doğaya salındı

Ekiplerin çabaları sonucu yakalanan yılanın uzunluğu, mahalle sakinlerini şaşkına çevirdi. Yılanın zehirli olup olmadığı ise henüz belirlenemedi. Fakat, itfaiye ekipleri, yılanı herhangi bir zarar vermeden güvenli bir şekilde kendi doğal yaşam alanına bıraktı.

Yılanların bahçeye girmesi nadir yaşanan bir olay

Bu tür olaylar, genellikle sıcak havalarda yılanların mevsimsel hareketlilikleri sırasında 발생ıyor. Bu durum, hem yılanların hem de çevre halkının güvenliği açısından dikkatli olunması gereken bir durumu işaret ediyor. Yerel halkın bilinçlendirilmesi, bu tür olayların daha az yaşanmasına katkı sağlayabilir.

Evin bahçesinden 1,5 metrelik yılan çıktı

Evin bahçesinden 1,5 metrelik yılan çıktı